Zeka oyunları kapsül oyunu nasıl oynanır?

İçindekiler:

  1. Zeka oyunları kapsül oyunu nasıl oynanır?
  2. Kapsül oyunu nedir kısaca?
  3. Kendoku oyunu nasıl oynanır?
  4. Kakuzu oyunu nasıl oynanır?
  5. Anagram Nedir ve Nasıl Oynanır?
  6. Kenken sudoku nasıl oynanır?

Zeka oyunları kapsül oyunu nasıl oynanır?

Bir kapsül içerisinde bulunduğu tüm kutucuklara aynı değeri vermektedir. Tablonun sol üst kısmında verilen rakam aralığını her birini birer kez kullanmak şartıyla yerleştirip toplamların tablo dışındaki sayıları vermesini sağladığımızda doğru cevaba ulaşmış oluruz.

Kapsül oyunu nedir kısaca?

temeline dayanan soru türleri epey fazla. Bu oyunların biri de Kapsül oyunu. ... Kapsül oyununda, öncelikle farklı toplamların gördüğü ortak kapsülleri bulmaya çalışabiliriz. Örnekteki 7 ve 8 yazan sütunların gördüğü kapsüllere bakarsanız, 8'in fazladan bir kapsülü olduğunu görebilirsiniz.

Kendoku oyunu nasıl oynanır?

KENDOKU NASIL OYNANIR?
  1. Her satırda ve her sütunda 1'den n'e kadar tüm rakamlar yalnız birer kez yer almalıdır. ...
  2. Kalın çizgiyle belirtilmiş her bölgenin içindeki sayılar, bölgenin köşesindeki işleme tabi tutulunda bölgenin köşesindeki sayıyı vermelidir.
  3. Bölge içinde rakam tekrarı olabilir.
Daha fazla öğe...

Kakuzu oyunu nasıl oynanır?

Oyuncuların tamamı sıra ile torbadan rakam çeker ve öyle oynar. Torbadan rakam seçen oyuncu çıkan rakamı herkese gösterir ve o rakamı platformda bulmaya çalışır, rakamı değiştirme hakkı yoktur. 0 rakamını çekmiş ise pas diyerek sırayı diğer oyuncuya verir. Torbadan çekilen her rakam tekrar torbaya bırakılır.

Anagram Nedir ve Nasıl Oynanır?

Anagram, sözcüklerin içinde yer alan harflerin yerini değiştirerek yeni bir kelime öbeği oluşturmaktır. Anagramın olabilmesi için aynı harfleri kullanmak zoruludur. Anagram yaparken anlamlı ya da anlamsız sözcükler oluşturulabilir.

Kenken sudoku nasıl oynanır?

Kendoku Kuralları 1- Eğer 4×4 bir bulmaca çözüyorsanız her yatay sırayı, rakamlar tekrar etmeden 1,2,3 veya 4 sayıları ile doldurmalısınız. Bulmacanızın boyutu büyüdükçe kullanmanız gereken rakamlar da artacaktır. Örneğin 9×9 luk bir bulmaca da 1 den 9'a kadar tüm sayıları kullanmanız gerekir.