Pasaport harcımı nasıl öderim?

İçindekiler:

  1. Pasaport harcımı nasıl öderim?
  2. Pasaport harcı bankamatikten yatar mı?
  3. PTT'ye pasaport harcı PTT'ye yatırılır mı?
  4. Pasaport harcı nasıl yatırılır 2021?
  5. Pasaport değerli kağıt bedeli nasıl ödenir?
  6. Pasaport satış bedeli ödeme nedir?

Pasaport harcımı nasıl öderim?

Üstelik pasaport harcı ödemeleri banka kartı ve GİB üzerinden de ödenebilmektedir. Pasaport harcı ücreti bankaya yatırılarak da ödenebilmektedir....Pasaport harcının ödenebileceği yerler ise şuralardır:
  1. Vergi Dairesi Müdürlükleri.
  2. PTT Şubeleri.
  3. Anlaşmalı Bankalar.
  4. Gelir İdaresi Başkanlığı
  5. GİB' e.

Pasaport harcı bankamatikten yatar mı?

Pasaport Harcı Ödeme Nereye Yatırılır? ... PTT: PTT şubelerini ya da ATM'lerini ödeme yapmak için kullanabilirsiniz. Anlaşmalı Bankalar: Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bankası ve Vakıf Katılım Bankası şubelerini kullanabileceğiniz bankalardır.

PTT'ye pasaport harcı PTT'ye yatırılır mı?

Pasaport defter bedelleri 'pasaport defter bedeli' adı altında, pasaport harç bedeli ise 'e-pasaport harç bedeli' adı altında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı il ve ilçelerdeki defterdarlık-mal müdürlüğü vezneleri ya da vergi daireleri ile banka şubeleri ve PTT şubelerine yatırılıyor.

Pasaport harcı nasıl yatırılır 2021?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

Pasaport değerli kağıt bedeli nasıl ödenir?

Kimlik kartı alacaklar iş ve işlemlerini nüfus müdürlüklerinde yapmaktadır. Ehliyet, kimlik ve pasaport harç ücretleri artık Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) internet sitesi üzerinden banka kartı veya kredi kartıyla ödenebiliyor. Pasport ve kimlik ücretlerini sorunsuz bir şekilde GİB üzerinden ödeyebilirsiniz.

Pasaport satış bedeli ödeme nedir?

Pasaport harçları pasaportun başvuru sırasında talep edilen kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir ancak pasaport defter ücreti her bir pasaport süresi için aynıdır. Güncel olarak pasaport defter ücreti ise 180,00 TL dir, yani alacağınız pasaportun süresine göre harç ücreti + 180,00 TL olarak hesaplanır.