UYAP Vatandaş Portalına nasıl giriş yapılır?

İçindekiler:

  1. UYAP Vatandaş Portalına nasıl giriş yapılır?
  2. UYAP Vatandaş portalından neler yapılabilir?
  3. UYAP Vatandaş Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?
  4. UYAP evrak kodu nedir?

UYAP Vatandaş Portalına nasıl giriş yapılır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

UYAP Vatandaş portalından neler yapılabilir?

Vatandaşların internet üzerinden e-Devlet şifresi,e-imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanarak; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebilmektedirler....Vatandaşlar,
  • Tüm dosyalarını sorgulayabilir.
  • Hukuk davaları açabilir.
  • Evrak doğrulama yapabilir.

UYAP Vatandaş Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

UYAP evrak kodu nedir?

QR kod adını verdiğimiz kare kodun yanında bulunan yedişerli blok halında bulunan dört dizi rakam UYAP Evrak Doğrulama kodudur. ... UYAP Vatandaş Portalı (e-devlet şifresiyle giriş yapılıyor) evrak doğrulama bölümüne bu kod girilerek evrakın word formatındaki çıktısı bilgisayara indirilebilmektedir.