Ziraat Kart IBAN NO nerede yazar?

İçindekiler:

  1. Ziraat Kart IBAN NO nerede yazar?
  2. Para yatırırken IBAN nasıl yazılır?
  3. IBAN numarası nasıl alırım?
  4. Ibanla hesap numarası aynı mı?

Ziraat Kart IBAN NO nerede yazar?

Ziraat Bankası hesap kartında IBAN numarası kartın arka yüzünde yer alır. “Bankkart Combo” markası ile kullanıma sunulan hesap kartından IBAN sorgulamak için kartınızın arka yüzünü çevirin ve aşağıda turuncu çerçeve ile gösterilen alandan IBAN numaranızı bilginizi kontrol edin.

Para yatırırken IBAN nasıl yazılır?

Iban numarası TR ile başlar ve daha sonra toplamda 24 rakam bulunur. İlk 2 rakam TR ile bitişik şekilde yazılır. Daha sonra 20 rakam dörtlü sıra ile yazılmaktadır. Son olarak iki rakam daha ayrı yazılır ve IBAN numarası bu şekilde değerlendirilir.

IBAN numarası nasıl alırım?

IBAN'ı hesabınızın bulunduğu banka şubesinden, çağrı merkezinden veya bankanın internet sitesindeki hesaplama araçları aracılığıyla temin edebilirsiniz. IBAN, bir müşteriye ait hesap numarasını tanımlar. Dolayısıyla, müşterinin para transferine konu olan her hesabı için bir IBAN'ı vardır.

Ibanla hesap numarası aynı mı?

TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) tebliğine göre IBAN numarası, müşteri hesap numaralarının belirli bir standart dahilinde düzenlenmesiyle elde edilen uluslararası banka hesap numarasıdır. Bir IBAN numarası, sadece bir banka hesabına ait olabilir.