Makale kaynak gösterme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Makale kaynak gösterme nasıl yapılır?
  2. Makale alıntısı kaynakçada nasıl gösterilir?
  3. Metin içi kaynak gösterme nasıl olur?
  4. Editörü olan kitapların Kaynakçası nasıl yazılır?
  5. Dipnotlu kaynak gösterme yöntemleri nelerdir?
  6. Tez Kaynakçası nasıl yazılır APA?
  7. Kaynakçanın Kaynakçası nasıl yazılır?
  8. Metin içi kaynak gösterme APA nedir?

Makale kaynak gösterme nasıl yapılır?

KAYNAKÇA YAZIMI: Kaynakça, makale metnin sonunda, yeni bir sayfadan başlamalı ve metin kısımları paragraf başı olmadan iki yana yaslanmış olmalıdır. Metinde içinde geçen tüm kaynaklar “Kaynakça” listesinde bulunmalıdır. Kaynakça bölümünde kaynaklar yazar soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır.

Makale alıntısı kaynakçada nasıl gösterilir?

10.Alıntı, bir makaleden yapılmışsa, alıntının yapıldığı sayfa numarası parantez içi bilgilerde verilir. Kaynaklar bölümünde ise makalenin sayfa aralıkları bilgisine yer verilmelidir. Makalenin bütününe gönderme yapılmışsa bu kez parantez içi bilgilerde de sayfa aralıkları belirtilmelidir.

Metin içi kaynak gösterme nasıl olur?

Metin İçinde Kaynak Gösterme Örnekleri İlk seçenek, yazarın soyadına ve araştır- manın yayın tarihine metin içerisinde yer verilmesidir (metin içinde kaynak gösterme); ikinci seçenek ise, metin içinde cümlenin tamamlanıp ardından ilgili bulguya ait kaynağın gösterilmesidir (parantez içinde kaynak göster- me).

Editörü olan kitapların Kaynakçası nasıl yazılır?

Editörü olan kitaplar Metin içinde kaynak gösterme: ''alıntılanan ifade'' (Editörün Soyadı Sayfa Numarası) Örnek: ''alıntılanan ifade'' (Tüzün 75) Kaynakçada: Editörün soyadı, adı, ed. Kitap adı. Yayım yeri: Yayımlayan, Yayım tarihi.

Dipnotlu kaynak gösterme yöntemleri nelerdir?

Dipnot yöntemine göre kaynakça düzenlenirken;
  • Kaynaklar kategorilere ayrılmalıdır,
  • Yazarların soyadı adlarının önüne gelmelidir, aralarında virgül olmalıdır,
  • Sıralama yazarların soyadına göre alfabetik olarak yapılmalıdır,
  • Kullanılan kaynağın sayfa numarası kaldırılmalıdır,

Tez Kaynakçası nasıl yazılır APA?

Kaynakça”da sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır. Kitap adları başlığın ilk harfinden sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük ve eğik harflerle yazılır.

Kaynakçanın Kaynakçası nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Metin içi kaynak gösterme APA nedir?

Metin İçi Kaynak Gösterme Biçimi Metin içi kaynak gösterme (parantez içinde alıntı), okuyuculara orijinal fikrin nereden geldiğini göstermenin ve orijinal yazara atıf yapmanın tam bir yoludur. Okuyucularınıza konuyu başlatan ilk yazar olmadığınızı göstermektedir.