Tarsus kazısı ne oldu?

İçindekiler:

  1. Tarsus kazısı ne oldu?
  2. Mersindeki define kazısı ne oldu?
  3. Tarsus nedir ne demek?
  4. Kirmizi evde ne bulundu?
  5. Tarsus kazısı kaç yıl sürdü?
  6. Tarsus Eski ismi nedir?
  7. Latince Tarsus ne demek?
  8. Kırmızı ev nerede?
  9. Ramazanoğulları Beyliği ne kim son verdi?

Tarsus kazısı ne oldu?

Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 'da başlatılan kazı, 'de sona ermişti. Kazı yapan ekipler malzemelerini toplayıp, alandan ayrıldı.

Mersindeki define kazısı ne oldu?

Mersin'in Tarsus ilçesi 82 Evler mahallesindeki gecekondunun bahçesinde özel harekat polisleri gözetiminde 1 yıl süren esrarengiz kazı 'de sona erdi. ... Gizemli kazının hikâyesi 2012'de işlenen bir polis cinayetine kadar uzanıyor.

Tarsus nedir ne demek?

Tarsus (Hititçe: Tarşa), Mersin ilinin en doğusundaki ilçesidir. İlçe doğuda Adana, batıda Mersin merkez, kuzeyde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyde Akdeniz ile çevrilidir.

Kirmizi evde ne bulundu?

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir evde özel harekat polisleri gözetiminde gerçekleştirilen esrarengiz kazının sırrı çözüldü. Mersin'in Tarsus ilçesindeki o evde, Roma dönemine ait bir yer altı şehrine giden kapının bulunduğu ortaya çıktı.

Tarsus kazısı kaç yıl sürdü?

Mersin'in Tarsus ilçesinde, MİT gözetiminde 2016 yılında başlayıp bir yıl süren kazının yapıldığı 'gizemli ev' olarak adlandırılan evin çevresindeki bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu söyleyen mahalle halkı, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Tarsus Eski ismi nedir?

Tarsus'un ismi önce Grekçe Tarsos, daha sonra Latince Tarsus olarak kullanılmıştır. Kuruluşuyla ilgili söylence ise şöyledir: Antik çağlarda Tarsus Çayı'na, yerli Kilikia halkı Kydnos ismini vermiştir ve Kydnos'un oğlu Parthenia, Kydnos'un denize döküldüğü yere kendi adı ile bir şehir kurmuştur.

Latince Tarsus ne demek?

Burası da bugünkü Tarsus'tur." Mitolojideki Pegasus (kanatlı at) ya da Bellerophontes, Kilikya ovasında yolunu şaşırmış ve Tarsus'un bulunduğu yerde ayağı sakatlanmış olduğundan kente Latince ayak tabanı anlamına gelen Tarsos adı verilmiştir.

Kırmızı ev nerede?

Kırmızı Oda, Çamlıca Tepesi ve Şile sahillerinde de çekim gerçekleştiriyor. Dizide yer alan klinik ise İstanbul Beykoz'da bir dizi platosundadır.

Ramazanoğulları Beyliği ne kim son verdi?

En son Pir Mansur Bey tarafından yönetilen beylik daha sonra fiilen de sona ermiştir.