Binalarda hol ne demek?

İçindekiler:

  1. Binalarda hol ne demek?
  2. Projede hol ne demek?
  3. Sofanın Türkçe anlamı nedir?
  4. Gece holü ne demek?
  5. Mimaride Hold ne demek?
  6. Antre nin ingilizcesi nedir?
  7. Tırabzana ne demek?
  8. Gece holü ne işe yarar?
  9. Giriş holü ne demek?
  10. Evin giriş bölümüne ne denir?
  11. Hold edilmek ne demek?
  12. Mimaride aşık nedir?
  13. Antreye ne denir?

Binalarda hol ne demek?

Hol 1. Sofa, giriş salonu. ... Büyük salon, pavyon. 3. Sanayi yapılarında kapalı, geniş imalat alanı.

Projede hol ne demek?

İnşaat Terimi Olarak Hol: Sofa, giriş boşluğu.

Sofanın Türkçe anlamı nedir?

İşte, detaylar. Türk Dil Kurumu Sofa kelimesi için, 'Evlerde oda kapılarının açıldığı genişçe yer' biçiminde ifade ediyor. Aynı zamanda herhangi bir ev içerisindeki 'hol' anlamına da geldiğini söylemek mümkündür.

Gece holü ne demek?

Bu plan şemasında salon, mutfak ve WC ana giriş holüne açılmakta, yatak odaları ve banyo ise gece holünde yer almaktadır. Gece holünde yer alan yatak odaları mimari projelerde ebeveyn, çocuk ve misafir yatak odası gibi özel adlar almıştır.

Mimaride Hold ne demek?

Hold ile gösterilen alan içinde kalan bölümlere yeni revizyonlar gelecek manasındadır.Oranın imalatı için yeni gelecek projeyi isteyin.

Antre nin ingilizcesi nedir?

"antre" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 13 sonuç
Kategoriİngilizce
1Genelentranceway i.
2Genelfoyer i.
3Genelentree i.
4Genelantechamber i.
13 satır daha

Tırabzana ne demek?

Merdivenlerin kenarlarındaki korkuluk anlamına gelen trabzan bir mimarlık terimidir. Küpeşte, korkuluk ve trabzan aynı yapı stilini ifade eden farklı sözcüklerdir. Hem estetik görünüm hem de güvenlik açısından trabzanların yaşam alanlarında önemli bir yeri vardır.

Gece holü ne işe yarar?

Bu plan şemasında salon, mutfak ve WC ana giriş holüne açılmakta, yatak odaları ve banyo ise gece holünde yer almaktadır. Gece holünde yer alan yatak odaları mimari projelerde ebeveyn, çocuk ve misafir yatak odası gibi özel adlar almıştır. ... Ailede çocuk sayıları azalırken çocuğun eğitimine verilen önem artmıştır.

Giriş holü ne demek?

Antre olarak da bilinen giriş holü, ev dekorasyonu sırasında öne çıkan alanlardan biri olmasa da aslında evin ilk göze çarpan ve dekorasyon hakkında ilk izlenimi veren alanlarıdır. Evin dekorasyon stili ve renk dengesi hakkında ilk fikri veren yer olduğu için tasarımına önem verilmesi gereken bir alandır.

Evin giriş bölümüne ne denir?

Antre, bir evin ana giriş kapısının diğer odalara ve mekânlara dağılımın sağlandığı alanı kapsamaktadır. Eve giriş bölümü olarak kabul edilen bu alanlar, evin geneli ile ilgili ilk izlenimin verildiği bölüm olduğu için ev satın alanlar ya da kiralayanlar için önem taşımaktadır.

Hold edilmek ne demek?

Genel olarak ise bu doğrultuda Türkçe karşılığı, 'Tutmak, alıkoymak, saklamak ya da zapt etmek' gibi ifadeler ile ele almak mümkün.

Mimaride aşık nedir?

Aşık : Merteklerin üzerine oturtulduğu çatı konstrüksiyon elemanıdır. Aşıklar, merteklerin yüklerini eğilmeye çalışarak oturtma çatılarda dikmelere, asma çatılarda babalara iletirler.

Antreye ne denir?

Evlerin giriş bölümü ifade eden için antre, hol olarak da bilinir. Bu bölüm üzerinden diğer odalara giriş sağlanır. Karşılama alanı olarak kullanılan antreler, genellikle sade şekilde tasarlanır. Eve dair ilk algıyı belirleyen bu bölüm çoğunlukla portmanto, ayakkabılık, ayna ve dresuar gibi mobilyaları içerir.