Lakayıt ne demek anlamı?

İçindekiler:

  1. Lakayıt ne demek anlamı?
  2. Lakayt nasil yazilir TDK?
  3. Lakayd ne demek Osmanlıca?
  4. Muvaffakiyet ne anlama gelir?
  5. Lakayıt ne demek Osmanlıca?
  6. Laubali kelimesi nasıl yazılır?
  7. Türkçede musmutlu ne demek?
  8. Muvaffakiyet ne demek Türk Dil Kurumu?
  9. Labali Labali ne demek?
  10. Laubalilik yapmak ne demek?
  11. Musmutlu ne anlama geliyor?

Lakayıt ne demek anlamı?

La eki ve Kayd kelimelerinden oluşturulmuş olan lakayt kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Arapçada ''la'' olumsuzluk eki olarak kullanılır ve -sız - siz anlamına gelir. Lakayt kelimesinin ilk anlamı da kayda değer olmayan, kayıtsız, ilgisiz demektir.

Lakayt nasil yazilir TDK?

Lakayıt nasıl yazılır? İşte cevabı... Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin doğru kullanım biçimi "lakayıt" olarak dikkat çekmektedir. DOĞRU KULLANIM: O kadar senelik öğretmenim onun kadar lakayıt bir öğrenci görmedim.

Lakayd ne demek Osmanlıca?

Kayıtsız. Alâkasız. Karışmayan. Kıymet ve ehemmiyet vermeyen.

Muvaffakiyet ne anlama gelir?

Muvaffak kelimesinin kelime anlamı başarı demektir. Muvaffakiyet ise başarılı olmak olarak nitelendiriliyor. Özellikle bir iş kolunda, öğrencilerin derslerinde göstermiş oldukları başarılar muvaffak kelimesi ile nitelendiriliyor.

Lakayıt ne demek Osmanlıca?

Kayıtsız, duyarsız, ilgisiz.

Laubali kelimesi nasıl yazılır?

Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının labali olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı laubali olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de laubali kelimesi doğru yazım biçimidir.

Türkçede musmutlu ne demek?

NE KADAR MUTLU? Özellikle kutlama mesajlarında sıkça rastlıyorum bu kelimeye: 'Musmutlu'. Niyet iyi, belli ki pekiştirmek istiyoruz mutluluğu.

Muvaffakiyet ne demek Türk Dil Kurumu?

Muvaffak kelimesinden muvaffakiyet kelimesi türetilmektedir. TDK'ya Göre Muvaffak Nedir? Türk Dil Kurumu sözlüğünde muvaffak manası “başarmış kimse, başarılı kimse” olarak verilmektedir.

Labali Labali ne demek?

1- Saygısız, çekinmesi olmayan. 2- Senli benli, teklifsiz. 3- Davranışları ölçülü, olgun olmayan, ciddiyetsiz. 4- Aşırı samimi bir biçimde, teklifsizce.

Laubalilik yapmak ne demek?

Laubali kelimesi pek hoş olmayan anlamı ile beraber Türkçede yaygın kullanılan bir sözcüktür. Yerine göre herhangi bir durum ya da kişi için değerlendirilebilir. ... Laubali kelimesi TDK açısından, 'Saygısı ya da çekinmesi olmayan' şeklinde ifade ediliyor.

Musmutlu ne anlama geliyor?

NE KADAR MUTLU? Özellikle kutlama mesajlarında sıkça rastlıyorum bu kelimeye: 'Musmutlu'. Niyet iyi, belli ki pekiştirmek istiyoruz mutluluğu.