Corpus tıpta ne demek?

İçindekiler:

  1. Corpus tıpta ne demek?
  2. Anatomi Corpus ne demek?
  3. Korpus ne demek?
  4. Hukukta Corpus ne demek?
  5. Tıp dilinde antrum ne demek?
  6. Kolossal korpus ne demek?
  7. Tıpta oluk ne demek?
  8. Vertebra korpus ne demek?
  9. Corpus Iuris Civilis ismini kim verdi?
  10. Mide antrum ne demek?
  11. Antrum Cardiacum nedir?
  12. Kolossal ne demek?
  13. Kolposefali nedir ne demek?
  14. Oluk sözlükteki anlamı nedir?
  15. Sulcus teriminin anlamı nedir?
  16. Vertebra korpus nerede?
  17. Vertebra korpus Osteofitik nedir?
  18. Corpus Iuris Civilis hangi dönem?
  19. Medeni hukuk derlemesi kaç temel bölümden oluşur?
  20. Antrum Tıpta nedir?

Corpus tıpta ne demek?

Corpus terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Corpus teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. corpora) 1. Vücut beden; 2. Gövde (ogran veya organın bir kısmı); 3. Cisim, corporis.

Anatomi Corpus ne demek?

Corpus veya korpus (Latince çoğulu corpora, İngilizce çoğulu corpuses veya corpora) Latince'de gövde anlamına gelmektedir.

Korpus ne demek?

Korpus kelimesi Türkçe'de "1. gövde, beden, 2. bir konudaki literatürün bütünü" anlamına gelir. İngilizce corpus "1. gövde, beden, 2. bir konudaki literatürün bütünü" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Latince corpus, corpor- "gövde, beden" sözcüğünden alıntıdır.

Hukukta Corpus ne demek?

Corpus, T.C. Mevzuatının ve Yargı İçtihatlarının, elektronik ortamda seri ve verimli şekilde kullanımını sağlayan bir hukuk yazılımıdır. ... Corpus'un yazılım olarak geliştirilmesine, veri tabanının zenginleştirilmesine yönelik çalışmalarda kullanıcıların görüş ve önerileri yönlendirici olmaktadır.

Tıp dilinde antrum ne demek?

Vücutta yer alan belirli organ ve bölgelerdeki boşluk ya da oda içi kısımlar antrum olarak bilinmektedir. Özellikle omurgalılarda daha çok ortaya çıkan ve belirli bir boşluğu anlatan kısım şeklinde ifade etmek mümkün.

Kolossal korpus ne demek?

Nasırlı cisim olarak da adlandırılan korpus kallosum, beyindeki en geniş lif demeti olup, 200 milyon civarında akson içerir. Latince "sert cisim" anlamına gelen korpus kallosum, beyinde bulunan bir yapıdır. ... Yani iki yarıküre arasında iletişimi sağlamak üzere, beynin sağ ve sol yanlarını bağlar.

Tıpta oluk ne demek?

Kelime anlamı olarak “oluk” ya da “kıvrım” demektir. Biraz daha büyük haline çatlak ismi de verilir. Beyindeki oluklar tıp dilinde serebral sulcus olarak bilinir.

Vertebra korpus ne demek?

Corpus Vertebrae teriminin tıbbi anlamı; Omur gövdeleri.

Corpus Iuris Civilis ismini kim verdi?

Eserin bütününü bir araya toplayarak ilk kez bastıran, 1583 yılında Fransız humanisti Dionysius Gothofredus olmuştur. Cenevre'de yapılmış olan bu ilk baskı, uzun zaman model olarak kaldı. Esere daha önceden de Corpus Iuris ismi verilmekte idi. Fakat basılı bir örnek üzerinde bu ismi ilk defa kullanan Dionysus oldu.

Mide antrum ne demek?

Antrum adı verilen midenin çıkışından hemen önceki bölümde görülen gastrite antral gastrit denir. Antral gastrit, akut ya da kronik formda ortaya çıkabilir ve belirtileri de buna göre şekillenir. En sık görülen gastrit formudur ve tüm gastritlerin %80'i bu türde ortaya çıkar.

Antrum Cardiacum nedir?

İnsan vücudunda mide içinde yahut yakınında iki farklı antra bulunmaktadır. Birincisi antrum cardiacum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu antrum, yemek borusunda mideye aktığı yere yakın bir şekilde gerçekleşen genişlemedir.

Kolossal ne demek?

Kolossal: Antik çağda normal insan ölçülerinin üstünde, büyük boyutlarda yapılmış olan heykeller.

Kolposefali nedir ne demek?

Çoğu hastada mental retardasyon ve öğrenme güçlüğüne rastlanmaktadır. Agenezide lateral ventriküller düz ve birbirine paralel olup frontalde daha belirgin görülürler. Hipogenezide ventriküllerin arka parçası genişler, oksipital hornlar dilate olur. Buna kolposefali denir.

Oluk sözlükteki anlamı nedir?

1. Bir şeyin akmasına yarayan üst tarafı açık boru: “Değirmen oluğu.” “Kömür ocağında kömürün akmasını sağlayan oluk.” 2. Çatılardaki derelerde toplanan yağmur sularını yağmur borusuna götüren, suyun akacağı yöne doğru meyilli olarak yerleştirilmiş, çinko, galvanizli sac veya plastikten üstü açık kanal.

Sulcus teriminin anlamı nedir?

Sulcus terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Sulcus teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. sulci). 1. Oluk; 2. Beynin uzunluğuna girintisi.

Vertebra korpus nerede?

Vertebra, omurgayı oluşturan ve sayıları 33-34 adet olan kemikten her birine verilen isimdir. Vertebra, insan kafatasının hemen altından başlayarak kuyruk sokumuna dek uzanan bir nitelik barındırır. Vertebra Ne İşe Yarar? Vertebra, diğer tabiri ile omurga; insan vücudunun arka ve orta kısmında bulunur.

Vertebra korpus Osteofitik nedir?

Eklemi oluşturan kıkırdak yapısının bozulması sonucunda ilerleyen dönemlerde eklem kıkırdağı tamamen kaybolur. Eklem kıkırdağının altında bulunan kemik dokusunda bozulma meydana gelmesi sonucunda eklem kenarlarında çıkıntılar ve kemikte büyümeler yani osteofitler meydana gelir.

Corpus Iuris Civilis hangi dönem?

Corpus Iuris Civilis ya da modern alfabeyle Corpus Juris Civilis, 529-534 yılları arasında Doğu Roma İmparatoru I. Justinianus tarafından hazırlatılan, Roma Hukuku konusunda en geniş ve derinlemesine bilgi veren, sonradan bu ismiyle anılan hukuk külliyatıdır.

Medeni hukuk derlemesi kaç temel bölümden oluşur?

Bu derleme : 1- Codex (Tüzükler), 2- Digesta (İçtihatlar), 3- Institutiones (Temel Hukuk Bilgisi) olmak üzere üç kısımdan oluşmuş; Novellae (Kanunlar) kısmı ise, derlemeye Ortaçağ'da sonradan dahil edilmiştir. Codex; Hadrianus'tan (117-138) Iustinianus'a kadar olan süreçte çıkarılmış emirnameleri içermektedir.

Antrum Tıpta nedir?

Vücutta yer alan belirli organ ve bölgelerdeki boşluk ya da oda içi kısımlar antrum olarak bilinmektedir. Özellikle omurgalılarda daha çok ortaya çıkan ve belirli bir boşluğu anlatan kısım şeklinde ifade etmek mümkün.