Nirengi noktası deyimi ne demek?

İçindekiler:

  1. Nirengi noktası deyimi ne demek?
  2. Nirengi ne demek TDK?
  3. Arazide nirengi taşı tesisi nasıl yapılır?
  4. Nirengi şebekeleri nelerdir?
  5. Habis kişi ne demek?
  6. Poligon noktası ne demek?
  7. Irgalamaz ne demek TDK?
  8. Tadına varmak ne demek?
  9. Poligon tesisi sırasında arazide hangi ölçümler yapılır?
  10. Yer kontrol noktası nedir?
  11. Nirengi ve poligon ne demektir?
  12. Nirengi nedir Ölçme Bilgisi?
  13. Habis tümör ne demektir?
  14. Dinde habis ne demek?
  15. Poligon noktalarının Röperlenmesi de nelere dikkat edilir?
  16. Poligon atılırken nelere dikkat edilir?
  17. Irgalamaz ne anlama gelir?
  18. IRGA ne demek anlamı?
  19. Tadı tuzu olmamak ne demek?
  20. Körü körüne deyim midir?

Nirengi noktası deyimi ne demek?

TDK'ya göre belli sayıda noktanın konumunu kesin olarak tespit edebilmek için, bu noktaları tepe olarak kabul ederek bir alanı haritasını çıkarmak için üçgenlere bölme işi nirengi (veya üçgenleme) olarak adlandırılmakta.

Nirengi ne demek TDK?

a. 1. Nirengi işleminde ayrılan üçgenlerin tepe noktası. 2. den. Gemicilerin seyir için kullandığı doğal yön noktası. 3. Başlangıç ve hareket yeri: “Biz de yılın ilk gününü önce bir nirengi noktası, sonra da giderek bir bayram olarak aldık.” -H.

Arazide nirengi taşı tesisi nasıl yapılır?

Nirengi taşları bölgede yüksek bir tepeye yada dağa çimento atılarak dikilir. Ve sonra rahatlıkla görülmesi için beyaza boyanır. Bu nirengi taşlarına gps kurularak nirengi taşının bulunduğu konum tam olarak belirlenir. Sonra poligon noktaları atılır.

Nirengi şebekeleri nelerdir?

Nirengi şebekeleri birbirlerini gören ve birbirlerine üçgen şeklinde bağlı olan noktalardan oluşuyor. Bu üçgenlerin köşe noktalarına nirengi noktaları, noktaların meydana getirdiği şebekeye ise nirengi şebekesi deniyor. Nirengi noktaları, yatay kontrol noktalar olarak karşımıza çıkıyor.

Habis kişi ne demek?

Kötü, alçak, soysuz (kimse).

Poligon noktası ne demek?

Arazide bağlama ve dik koordinat yöntemiyle alıma imkân sağlayacak Şekilde birbirini gören ve koordinatları ülke koordinat sisteminde bulunan noktalara poligon noktaları denir.

Irgalamaz ne demek TDK?

Irgalamaz ne anlama gelir? Yerinden oynatıp sallamak, sarsmak. 2. tkz. İlgilendirmek: “Çirkin ya da güzel oluşum çoktandır ırgalamıyordu beni.” -A.

Tadına varmak ne demek?

Bir şeydeki ince güzelliği kavramak. Örn: Bir kere tadına varanlar, yine ondan ver diye başıma balta kesiliyorlar. -H. R.

Poligon tesisi sırasında arazide hangi ölçümler yapılır?

Röper: Poligon noktalarının arazide arandığında kolayca bulunabilmesi veya tahrip edildiğinde yeniden tesis edilebilmesi (ihya) amacı ile yapılır. Röper, poligon noktalarının çevrede seçilen en az üç noktaya olan uzaklıklarının ölçülmesi ve krokisinin çizilmesi işlemidir.

Yer kontrol noktası nedir?

Fotogrametrik harita yapımında kullanılan ve hava fotoğraflarının çekiminden önce fotoğraflarda görülebilecek şekilde işaretleri yapılan, araziye maksimum konum hassasiyetiyle tesis edilen, koordinatları yer ölçme yöntemleri ile elde edilen temel dayanak noktalarıdır.

Nirengi ve poligon ne demektir?

Belli sayıda noktanın konumunu kesin olarak tespit edebilmek için bu noktaları tepe kabul ederek bir alanı üçgenlere bölme işine "nirengi" deniyor. Büyük sahalarda poligon güzergahlarındaki hataları küçük parçalar içinde bırakmak amacıyla nirengi şebekeleri kuruluyor.

Nirengi nedir Ölçme Bilgisi?

Nirengi, şebekeleri birbirini gören ve birbirlerine üçgenler şeklinde bağlı olan noktalardan oluşur. Üçgenlerin köşelerini oluşturan noktalara nirengi noktaları, noktaların oluşturduğu şebekeye de nirengi şebekesi denmektedir.

Habis tümör ne demektir?

İnsan vücudunda (doku ve organlarda) gelişen tümörler; iyi huylu (selim) veya kötü huylu (habis) olabilir. Habis tümörler kaynak aldıkları hücrelere göre; kanser (epitel hücrelerinden kaynağını alır) veya sarkom (mezenkim hücrelerinden kaynağını alır) olarak isimlendirilir.

Dinde habis ne demek?

Habîs, Kur'an'da bazı nesnelerdeki pisliği ve iğrençliği ifade ettiği gibi yanlış inancı, kötü sözleri ve bayağı davranışları sebebiyle kendisinden nefret edilen insanlar için de kullanılmaktadır. ... Nitekim Kur'an'da zimmete geçirilen yetim malı habîs kelimesiyle ifade edilmiştir (bk. en-Nisâ 4/2).

Poligon noktalarının Röperlenmesi de nelere dikkat edilir?

7.2.2.3 Poligon Noktalarının Röperlenmesi Röperleme, çevredeki duvar, bina, yapı gibi tesislerle sabit kaya gibi değişmez tesislerden yapılmalıdır. Röper uzunlukları çevredeki en az üç noktadan cm incelikte ölçülür. Röper uzunluklarının 20m'den kısa olmasına özen gösterilmelidir.

Poligon atılırken nelere dikkat edilir?

Poligon noktaları mümkün olduğunca sağlam zemine tesis edilmelidir. Ayrıca zemine uygunluğuna göre tesis edilmesi tavsiye edilir. Poligon noktalarının ufku açık olmalıdır. Bir poligon kenarı 500 m'yi geçmemelidir.

Irgalamaz ne anlama gelir?

Irgalamaz ne anlama gelir? Yerinden oynatıp sallamak, sarsmak. 2. tkz. İlgilendirmek: “Çirkin ya da güzel oluşum çoktandır ırgalamıyordu beni.” -A.

IRGA ne demek anlamı?

IRGALAMAK. geçişli f. (< ırġa-ġ+la-mak) Yerinden oynatmak, harekete getirmek, sarsmak, sallamak, ırgamak: Seher vakti olup boynun ırgala / Dokansın tellere yel yavaş yavaş (Karacaoğlan).

Tadı tuzu olmamak ne demek?

Tadı tuzu kalmamak deyiminin anlamı:Eski zevk veren yanı kalmamak, yavanlaşmak, güzel ve çekici durumu ortadan kalkmak. ➡Tadı tuzu kalmamak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »İşlerimizin artık tadı tuzu kalmadı.

Körü körüne deyim midir?

Körü Körüne deyiminin anlamı:Düşünüp taşınmadan, nasıl sonuçlanacağını hesaplamadan, dikkat etmeden. ➡Körü Körüne deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Bu işe öyle körü körüne giremem, anladın ?