5464 sayılı kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 5464 sayılı kanun nedir?
  2. Kart çıkaran kuruluşların yükümlülükleri nelerdir?
  3. Faiz oranının artırılması durumunda bu değişikliğin kaç gün önceden kart hamiline bildirilmesi gerekmektedir?
  4. Gelen kredi kartını kullanmazsam ne olur?
  5. Kredi kartı hesap özetlerinde bulunması gereken bilgiler nelerdir?
  6. Kredi kartı limitleri hangi nazım hesapta takip edilir?
  7. KMH faizi mi kredi kartı faizi mi?
  8. Hiç kullanılmayan kredi kartı ne zaman iptal olur?
  9. Kredi kartı güncel dönem borcu ne demek?

5464 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 – Bu Kanunun amacı; banka kartları ve kredi kartlarının çıkarılmasına, kullanımına, takas ve mahsup işlemlerine ilişkin usûl ve esasları düzenlemek suretiyle kartlı ödemeler sisteminin etkin çalışmasını sağlamaktır.

Kart çıkaran kuruluşların yükümlülükleri nelerdir?

Kart çıkaran kuruluşlar, edindikleri kişisel bilgileri gizli tutmak, kendi hizmetlerinin pazarlanması dışında başka amaçlarla kullanmamak ve kanunla yetkili kılınan kişi, kurum ve kuruluşlar dışında kalanların bu bilgilere ulaşmasını engellemek amacıyla gereken önlemleri almakla yükümlüdür.

Faiz oranının artırılması durumunda bu değişikliğin kaç gün önceden kart hamiline bildirilmesi gerekmektedir?

Bildirimin ait olduğu döneme ilişkin son ödeme tarihinden sonra kartın kullanılmaya devam olunması halinde, sözleşmede meydana gelen değişikliklerin kabul edildiği addolunur. Faiz oranlarının artırılması durumunda ise bu değişikliğin hüküm ifade edebilmesi için otuz gün önceden kart hamiline bildirilmesi zorunludur.

Gelen kredi kartını kullanmazsam ne olur?

gelen kredi kartını kullanmazsam ne olur ? Eğer kredi kartınız var ve borcunuzun olmasına rağmen ödeme yapmadıysanız veya bir çok kart kullanıyorsunuz ve uzun süredir kullanmadığınız bir kredi kartınızın borcunu ödemeyi unuttunuz, bu durumda banka haciz koyma hakkına sahip olacaktır.

Kredi kartı hesap özetlerinde bulunması gereken bilgiler nelerdir?

  • Kredi Kartı Hesap Özeti. ...
  • Kredi Kartı Toplam Borç (Güncel Borç) ...
  • Kredi Kartı Son Ödeme Tarihi. ...
  • Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi. ...
  • Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı ...
  • Kredi Kartı Limiti. ...
  • Kredi Kartı Dönem İçi Harcama. ...
  • Kredi Kartı Devreden Bakiye (Son Ekstreden Kalan Borç)
Daha fazla öğe...

Kredi kartı limitleri hangi nazım hesapta takip edilir?

Banka, kredi kartı edinmek için kendisine başvuran müşterisinin kredi kartı başvurusunu kabul etmiştir. Müşterilere henüz teslim edilmemiş kredi kartları 0,01-Kr iz bedel ile nazım hesaplarda takip edilir.

KMH faizi mi kredi kartı faizi mi?

Yapılan değişiklikle, tarihinden itibaren TCMB'ce bir daha değişiklik yapılana kadar kredi kartı (bireysel ve kurumsal) ve KMH (bireysel ve ticari) işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı TL için %1,25, yabancı para için %1,00; aylık azami gecikme faizi oranı ise TL için %1,55, yabancı para ...

Hiç kullanılmayan kredi kartı ne zaman iptal olur?

Kullanılmayan Kart Ne Zaman İptal Olur? Kredi kartında 180 gün (6 ay) süresince herhangi bir mali hareket olmaması halinde kredi kartı banka tarafından otomatik olarak pasife alınır.

Kredi kartı güncel dönem borcu ne demek?

Kredi kartı hesap özetinizde diğer adıyla kredi kartı ekstrenizde birçok bilgi yer alır. Güncel borç olarak adlandırılan toplam borç tutarı, bir dönem içinde tarafınızdan yapılan taksitli ve taksitsiz harcamaların tutarını ifade eder. Son ödeme tarihi ise ilgili borç tutarının ödenmesi için verilen son tarihtir.