BEP planı hazırlamak kimin görevi?

İçindekiler:

  1. BEP planı hazırlamak kimin görevi?
  2. Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
  3. BEP birimi nedir?
  4. BEP te neler yer alır?
  5. Kaynaştırma planını kim hazırlar?
  6. Kaynaştırma öğrencisine BEP hazırlanır mı?
  7. BEP Geliştirme Birimi kimlerden oluşur ve görevleri nelerdir?
  8. Özel eğitimde BEP nasıl hazırlanır?
  9. Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı hangi tür bilgileri içerir?
  10. Evde eğitim öğrencisine BEP hazırlanır mı?
  11. Bedensel yetersizliği olan öğrenciye BEP hazırlanır mı?
  12. Kaynaştırma eğitimini kimler alır?
  13. Kaynaştırma öğrencileri kim belirler?
  14. BEP Birimi üyeleri kimlerden oluşur?

BEP planı hazırlamak kimin görevi?

BEP Geliştirme birimi hazırlar. Bu birim, kurum müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında kurulur. Bu birim; BEP'in hazırlanmasında, uygulanmasında ve değerlendirilmesinde etkin şekilde görev yapar.

Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?

Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır. Bu BEP'ler toplu halde öğrenci dosyasında bulunur. Hiyerarşik bir sıra izlemeyen, üniteli derslerde her ünitenin bir uzun dönemli amacı ve bu uzun dönemli amacın kısa dönemli amaçla- Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır.

BEP birimi nedir?

Bir özel eğitim programıdır. Özel eğitim gerektiren birey için geliştirilmiş ve ailesi tarafından onaylanmış bu program; bireyin, ailenin, öğretmenin gereksinimleri doğrultusunda hazırlanmıştır ve hedeflenen amaçlarda verilecek destek eğitim hizmetlerini içerir.

BEP te neler yer alır?

BEP'in içerisinde; öğrencinin mevcut performans düzeyi, bu düzeyden hareketle öğrenciye kazandırılması amaçlanan davranışlar (kısa dönemli ve uzun dönemli hedefler), bu davranışların nerede, ne kadar zamanda, hangi araçlarla ve hangi yöntemlerle kazandırılacağı gibi bilgiler yer almaktadır.

Kaynaştırma planını kim hazırlar?

Kim Hazırlar ve Nasıl Hazırlanır? Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Öncelikle herhangi bir okul müdürünün ve onun seçtiği müdür yardımcısı dahilinde ilk olarak BEP geliştirme birim kurulu oluşturulur.

Kaynaştırma öğrencisine BEP hazırlanır mı?

CEVAP : Evet yapılacaktır. Öğrenci ile ilgili İl/İlçe Özel eğitim Hizmetleri Kurulu Kararı okula geldiğinde en kısa sürede BEP Geliştirme Birimi oluşturulur ve öğrencinin BEP´i hazırlanır.

BEP Geliştirme Birimi kimlerden oluşur ve görevleri nelerdir?

BEP geliştirme birimi üyeleri; BEP geliştirme birim başkanı,(Okul Müdürü/Müdür Yardımcısı) Varsa gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmen, Sınıf öğretmeni, Branş öğretmenleri, Rehber öğretmen-psikolojik danışman Öğrenci velisi ve Öğrenciden oluşur.

Özel eğitimde BEP nasıl hazırlanır?

BEP Süreci 7 Temel Aşamadan Oluşur:
  1. Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
  2. Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
  3. Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
  4. Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.
Daha fazla öğe...

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı hangi tür bilgileri içerir?

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin farklı gelişim alanlarında yapabildiklerini dikkate alarak, kazandırılacak davranışların neler olduğu, bu davranışların nerede, nasıl, kimler tarafından, hangi yöntemlerle ve ne kadar sürede kazandırılacağını belirten, gerekli destek eğitim hizmetlerini içeren, içinde ailesinin de ...

Evde eğitim öğrencisine BEP hazırlanır mı?

Evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilere, kayıtlı bulunduğu okulda/ku- rumda uygulanan eğitim programlarının uygulanması esastır. Ancak BEP geliştir- me birimince, bu programlara dayalı olarak öğrencilerin eğitim performanslarına göre, ihtiyaç duydukları alanlarda BEP hazırlanır.

Bedensel yetersizliği olan öğrenciye BEP hazırlanır mı?

Cevap: Evet gerekir. Öğrencinin bedensel yetersizliği öğrenciyi hangi derslerde akranlarından sınırlı halde etkiliyorsa o dersler için BEP hazırlanmalıdır.

Kaynaştırma eğitimini kimler alır?

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) göre zihinsel, işitme, görme, bedensel yetersizliği, dil ve konuşma, özel öğrenme güçlüğü, otizmli, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar kaynaştırma öğrencisi adıyla okullarda öğrenim görebiliyorlar. ... Bu öğrencilerin özel alt sınıflarda ya da evde eğitim almaları gerekiyor.

Kaynaştırma öğrencileri kim belirler?

MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği/32. madde-h bendi: Kaynaştırma yoluyla eğitim-öğretimlerine devam eden öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi tarafından bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır.

BEP Birimi üyeleri kimlerden oluşur?

BEP geliştirme birimi üyeleri; BEP geliştirme birim başkanı,(Okul Müdürü/Müdür Yardımcısı) Varsa gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmen, Sınıf öğretmeni, Branş öğretmenleri, Rehber öğretmen-psikolojik danışman Öğrenci velisi ve Öğrenciden oluşur.