Mehmet Kurtoğlu kimdir?

İçindekiler:

  1. Mehmet Kurtoğlu kimdir?
  2. Kaç tane nur cemaati var?
  3. Kaymakam Mehmet Kurdoğlu kimdir?
  4. Med Zehra ne demek?
  5. Yazıcılar grubu nedir?
  6. Mehmet Kurtoğlu nerenin kaymakamı?
  7. Yalçın Sezgin Kimdir?
  8. Kim bu okuyucular?
  9. Yazıcılar kimlerdir?
  10. Yeni Asya Grubu kime ait?
  11. Erol Rüstemoğlu kim?
  12. Cengiz Cantürk kimdir?
  13. Kamil Köten kimdir nerelidir?
  14. Antalya ilini kim yönetiyor?
  15. Hüsnü Bayramoğlu Kimdir?

Mehmet Kurtoğlu kimdir?

Mehmet Kurtoğlu 1969 yılında Urfa'da dünyaya gelmiştir. Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olmuştur. Bir çok değişik kurumlarda memurluk ve idarecilik yapmıştır. Yazı ve şiirleri bi çok çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmıştır.

Kaç tane nur cemaati var?

Nur Cemaati kolları Yazıcılar, Okuyucular, Meşveret, Nesil, Yeni Asya, Kurdoğlu, Med-Zehra ve Zehra Vakfı'dır.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu kimdir?

1957 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. ABD'nin Teksas Eyaletinde bir yıl İngilizce eğitimi gördü.

Med Zehra ne demek?

Medresetü'z-Zehra (Arapça: مدرسة الزهرة) Said Nursî tarafından doğuda İslami ilimleri ve Fen bilimleri'nin birlikte okutulmasını planladığı Üniversite düzeyindeki projenin adıdır.

Yazıcılar grubu nedir?

Yazıcılar, Hüsrev Altınbaşak önderliğinde ayrı bir grup haline dönüştü. Altınbaşak'ın önderliğindeki grup, 19'lı yıllarda, nur risalelerini bizzat el yazısıyla kaleme alarak çoğalma işini yaptıkları için Nurcular arasında “Yazıcılar” olarak adlandırıldılar.

Mehmet Kurtoğlu nerenin kaymakamı?

07.08.2019 tarih ve 2019/268 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Serik Kaymakamı olarak atanmış olup 13.09.2019 tarihinde görevine başlamıştır.

Yalçın Sezgin Kimdir?

1967 yılında Antalya – Korkuteli'nde doğdu. Antalya Çağlayan Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Kamu görevine İdari Yargı Hakim adayı olarak Ankara Bölge İdare Mahkemesinde başladı. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Kayseri İdare Mahkemesi üyeliğine atandı.

Kim bu okuyucular?

Zübeyir Gündüzalp, Ceylan Çalışkan, Mustafa Sungur, Bayram Yüksel, Mehmet Fırıncı, Mehmet Emin Birinci ve Bekir Berk gibi ikinci kuşaktan Nurcular ise cemaate sonradan katılmışlardı. Bu ekip, Said Nursi'nin eserlerini Latin harfleriyle kitap halinde basıyordu. Bu nedenle onların adı da 'Okuyucular'dı.

Yazıcılar kimlerdir?

Said Nursi'nin talebelerinden Hüsrev Altınbaşak, risalelerin latin harflerle yayınlanmasına şiddetle karşı çıktı. Hüsrev Altınbaşak, Tahiri Mutlu, Hulusi Bey, İslamköylü Hafız Ali, Mübarek Mustafa, Santral Sabri gibi talebeler risaleleri Osmanlıca el yazısıyla çoğaltan ekipti. “Yazıcılar” ekolünü oluşturdular.

Yeni Asya Grubu kime ait?

Yeni Asya
SahibiYeni Asya Gazetecilik Matbaacılık ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
İmtiyaz sahibiMehmet Kutlular
YayımcıArslan Güneydoğu Gazetecilik
Fiyatı2.5 TL
Kuruluş tarihi
11 satır daha

Erol Rüstemoğlu kim?

Malatya Vali Yardimciligi, Kelkit Kaymakamligi, Mersin -Aydincik Kaymakamligi ve Havza Kaymakamligina görevlerinde bulunan, Kaymakam Erol Rüstemoglu 7 Agustos 2012 tarihli kararname ile Serik Ilçesi Kaymakamligina atandi ve 'de görevine basladi. Rüstemoglu evli ve 3 çocuk babasidir.

Cengiz Cantürk kimdir?

Antalya İli Döşemealtı İlçesi Kaymakamı iken 06.08.2020 tarihinde Antalya İli Vali Yardımcılığı görevine atanan Sayın Cengiz Cantürk, halen bu görevini yürütmektedir. Ayrıca çok sayıda hizmet içi kurs ve programlarına katılmış ve İyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kamil Köten kimdir nerelidir?

Kaymakam Kamil KÖTEN, 1960 yılında Kayseri İli Sarız İlçesi Yaylacı Köyü'nde doğdu. Sarız-Yaylacı Köyü İlkokulunu, Sarız Ortaokulunu ve Develi İmam Hatip Lisesini bitirdi. Akabinde 7 ay süreyle Kahramanmaraş İlinde İmam-Hatiplik yaptı.

Antalya ilini kim yönetiyor?

2019 Türkiye yerel seçimlerinde (resmî adıyla Mahalli İdareler Genel Seçimleri) Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediyesinin başkanı seçilmiştir.

Hüsnü Bayramoğlu Kimdir?

Bayramoğlu tarihinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hıfzı Bayramoğlu tarafından 14-15 yaşlarındayken Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetine verilmiş ve Bediüzzaman'ın vefatına kadar bu görevde kalmış. 1942'de yedi yaşında olan Hüsnü Bayramoğlu risaleler yazmaya başlar.