Ses kaydıyla namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Ses kaydıyla namaz kılınır mı?
  2. Gusül abdesti ile namaz kılınır mı?
  3. Kuran ı Kerim okunurken namaz kılınır mı?
  4. Online namaz kılınır mı?
  5. Imamı görmeden namaz kılınır mı?
  6. Cemaatle kılınan farz namazları nasıl kılınır?
  7. Cemaat en az kaç kişi olur?
  8. Cemaatle kılınması farz olan namazlar nelerdir?
  9. Farz olan namazlar nelerdir?
  10. Nafile namazlar ne zaman ve nasıl kılınır?
  11. Nafile namazı nasıl kılınır kadın?
  12. Nafile namazı nasıl kılınır diyanet?

Ses kaydıyla namaz kılınır mı?

Kasete alınmış ses ile bizzat okuyan kişinin ağzıdan çıkan sesin mikrofondan çıkması aynı değildir. Eğer kasetten dinliyorsak bununla namaz olmaz. ... Ancak mikrofondan çokan ses tamamen canlı olarak konuşan müezzin ve imamın sesi olduğu için namazımıza ve ezanımıza hiçbir zararı yoktur.

Gusül abdesti ile namaz kılınır mı?

GUSÜL ABDESTİ İLE NAMAZ KILINIR MI? Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira, Hz. Âişe, Resûl-i Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Tahâret, 79).

Kuran ı Kerim okunurken namaz kılınır mı?

Peki, Ezan okunurken namaz kılınır mı? ... Emrin hükmü, ister farz olsun ister sünnet olsun, ezanı duyan her Müslüman namaz kılma gibi bir mazereti yoksa müezzine katılır ve ezanın bitiminde ezan duasını okur. Dolayısıyla ezan okunurken Kur'an okunmaz, vaaz edilmez, selâm verilip alınmaz, konuşulmaz, müzik çalınmaz.

Online namaz kılınır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, cuma namazı da dahil olmak üzere cemaatle kılınan namazlarda, imam ile ona uyanların hakikaten veya hükmen aynı mekanda bulunması şart olduğundan, televizyon ve internette yayınlanan namazlara başka yerlerden eşlik edilmesinin caiz olmadığını bildirdi.

Imamı görmeden namaz kılınır mı?

İmamdan farklı bir mekânda bulunan kişi, ses bağlantısıyla imama uyabilir mi? Cemaatle namaz kılınırken imamla cemaatin yerlerinin hakikaten veya hükmen bir olması gerekir. ... İmamı veya imamı görenleri görmeleri şart değildir.

Cemaatle kılınan farz namazları nasıl kılınır?

Cemaatle kılınan öğle ve ikindi namazlarının farzı kılınırken, imam kıraatı (Fatihayı ve zamm-ı sureyi) içinden okur. Cemaat bu esnada sureleri okumaz, imamın kıraatini yani sureleri okuyup bitirmesini bekler.

Cemaat en az kaç kişi olur?

Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre, en az kırk kişi bulunmalıdır (Nevevî, el-Mecmû', IV, 487; İbn Kudâme, el-Muğnî, III, 202-203). Mâlikî mezhebine göre ise on iki kişinin bulunması şarttır (Haraşî, Şerhu Muhtasar, II, 76-77).

Cemaatle kılınması farz olan namazlar nelerdir?

Cemaatle kılınması zorunlu olan namazlar bayram namazı, cuma namazı ve cenaze namazıdır.

Farz olan namazlar nelerdir?

Günlük farz namazlar sabah namazı 2 rek'at, öğle namazı 4 rek'at, ikindi namazı 4 rek'at, akşam namazı 3 rek'at ve yatsı namazı 4 rek'at olmak üzere toplam 17 (on yedi) rek'attır. Cuma namazı, cuma günü öğle namazının vaktinde cemaatle kılınan ve farz olan kısmı 2 rek'at olan bir namazdır.

Nafile namazlar ne zaman ve nasıl kılınır?

Nafile (tatavvu) namazlar, herhangi bir yükümlülüğü olmadan, içten gelerek kılınan namazlardır. Beş vakit namaza bağlı olan sünnetler, ramazan geceleri kılınan teravih namazları, kuşluk namazları, gece namazları başlıca nafile namazlardır.

Nafile namazı nasıl kılınır kadın?

İşte nafile namazı kılınışı...

  1. 2 REKAT NAFİLE NAMAZIN KILINIŞI.
  2. Rekat. "Niyet ettim Allah rızası için Nafile Namaz kılmaya" diye niyet ederiz. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Subhaneke'yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. ...
  3. Rekat. Ayağa kalkarak kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha okuruz.

Nafile namazı nasıl kılınır diyanet?

NAFİLE NAMAZI KAÇ REKATTIR? 12 rekat olan nafile namazı, 2 rekatta bir selam verilerek kılınır. Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunarak kılınır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilir.