Makalede atıf nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Makalede atıf nasıl yapılır?
  2. Makale içinde alıntı nasıl gösterilir?
  3. Akademik makalede alıntı nasıl yapılır?
  4. Makaleye atıf ne demek?
  5. Metin içinde alıntı nasıl gösterilir?
  6. Atıf sayıları nasıl kontrol edilir?
  7. Akademik alıntı nasıl yapılır?
  8. Doğrudan ve dolaylı alıntı nasıl yapılır?
  9. APA atıf nedir?
  10. Kaynakçada nasıl yararlanılır?
  11. Makaleye yapılan atıflar nasıl bulunur?
  12. Tez yazarken alıntı nasıl yapılır?
  13. Resmi gazeteden alıntı nasıl yapılır?
  14. Atıf sayısı nereden bakılır?
  15. WOS erişim numarası nasıl bulunur?

Makalede atıf nasıl yapılır?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Makale içinde alıntı nasıl gösterilir?

10.Alıntı, bir makaleden yapılmışsa, alıntının yapıldığı sayfa numarası parantez içi bilgilerde verilir. Kaynaklar bölümünde ise makalenin sayfa aralıkları bilgisine yer verilmelidir. Makalenin bütününe gönderme yapılmışsa bu kez parantez içi bilgilerde de sayfa aralıkları belirtilmelidir.

Akademik makalede alıntı nasıl yapılır?

Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur.

Makaleye atıf ne demek?

Atıf nedir? Nerelerde kullanılır? Bir bilimsel makale, diğer bir bilimsel makaleyi kaynak olarak gösterince, o makaleye atıf yaptı diyoruz.

Metin içinde alıntı nasıl gösterilir?

Paragraf içinde yapılan alıntıların kaynağını göstermek için paragraf ya da cümle bitiminden sonra yazarın soyadı, birden fazla yazar varsa soyadları, yayın tarihi, alıntı yapılan sayfanın numarası (takip eden sayfalarda tire işareti, farklı sayfalar için virgül işareti ile) aşağıdaki örneklerdeki noktalama işaretleri ...

Atıf sayıları nasıl kontrol edilir?

i10-endeksi : En az 10 atıf yapılmış yayınların sayısıdır. Profilinizde daha önceki aşamada eklemiş olduğunuz makaleler listelenmiş haldedir. Burada, her bir yayınınız için yapılmış alıntı sayısını görebilirsiniz. Bu alıntı sayılarına tıklayarak ilgili makaleye atıf yapmış makalelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Akademik alıntı nasıl yapılır?

Alıntıları bozmamaya, “olduğu gibi” metninize almaya azami özen göstermelisiniz. Ayrıca kaynakların farklı kısımlarından yapılan alıntılar tek bir alıntıda birleştirilmemelidir. Alıntılar peş peşe dizilmemeli, geçiş ifadeleri ve yorum sözleriyle birbirinden ayrılmalıdır.

Doğrudan ve dolaylı alıntı nasıl yapılır?

1) Doğrudan Alıntı: Bir yazarın ifadesini, hiçbir değişiklik yapmadan tırnak içinde vermektir. 2) Dolaylı Alıntı: Bir yazarın düşüncelerini özetleyerek, kendi cümlelerimizle, farklı bir şekilde ifade etmektir.

APA atıf nedir?

Akademik Çalışmalar için APA Formatı IEEE atıf stili, makalenin metninde köşeli parantez içinde verilen alıntı numaralarını kullanan numaralandırılmış bir referans stilidir ve ağırlıklı olarak mühendislik alanında tercih edilmektedir.

Kaynakçada nasıl yararlanılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Makaleye yapılan atıflar nasıl bulunur?

Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
  1. Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
  2. Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
Daha fazla öğe...

Tez yazarken alıntı nasıl yapılır?

Alıntılar peş peşe dizilmemeli, geçiş ifadeleri ve yorum sözleriyle birbirinden ayrılmalıdır. Alıntılanacak cümleler metninize katkıda bulunmalıdır. Çok uzun ve anlatım hataları içeren cümleleri olduğu gibi alıntılamak zorunda değilsiniz. Oluşturduğunuz metin açısından anlamlı kısımlarını ayırarak alıntılayabilirsiniz.

Resmi gazeteden alıntı nasıl yapılır?

Resmi Gazete'de yayınlanan yasa ve yönetmelikler, T.C. Resmi Gazete, yayınlandığı tarih (gün, ay ve yıl olarak) ve sayısı belirtilerek yazılmalıdır. Örnek: Organ nakli ile ilgili kriterler yasa ve yönetmeliklerle açıklanmıştır (T.C.

Atıf sayısı nereden bakılır?

Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
  1. Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
  2. Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
Daha fazla öğe...•AP 24 Behmen 1395

WOS erişim numarası nasıl bulunur?

Yayın indekslenmeden bu numara oluşmaz. Üyelik sayfanızdan ulaşacağınız UBYT Başvuru Formu içerisindeki “Yayının Web of Science Erişim Numarası (Accession Number)” arama kutusuna yayının başlığını yazıp, DEĞERLENDİR butonunu tıklayarak erişebilirsiniz.