Tezli yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Tezli yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?
  2. Tezsiz yüksek lisans için ne gerekiyor?
  3. Tezli yüksek lisans kaç yılda bitirilmeli?
  4. ALES sınavına girmeden yüksek lisans yapılır mı?
  5. Yüksek lisans yapmak için YDS şart mı?
  6. ALES puanı hangisi geçerli?
  7. Tezli yüksek lisans diploması ne işe yarar?
  8. Tezli yüksek lisans 3 yarıyılda biter mi?
  9. Alessiz yüksek lisans yapılır mı?
  10. Tezli yüksek lisans icin ALES gerekiyor mu?

Tezli yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?

Adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmalıdırlar. Bu şart YÖK'ün yayınladığı Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nde belirtilmektedir.

Tezsiz yüksek lisans için ne gerekiyor?

Tezsiz yüksek lisans programları, toplam 30 krediden az olmamak şartı ile en az 10 adet ders ile birlikte bir de bitirme projesi dersinden oluşur. Tezsiz yüksek lisans bitirme projesi dersi, kredisizdir. Bu dersler ise, başarılı ya da başarısız olarak değerlendirilir.

Tezli yüksek lisans kaç yılda bitirilmeli?

MADDE 10 –a) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

ALES sınavına girmeden yüksek lisans yapılır mı?

Sadece tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartı kaldırılmıştır. Bunun dışındaki tezli yüksek lisans programları, doktora, sanatta yeterlik başvuruları, akademik personel başvuruları gibi tüm başvurularda gereklidir.

Yüksek lisans yapmak için YDS şart mı?

Tezli yüksek lisans programlarının birçoğunda yabancı dil yeterlilik belgesi istenmektedir. ... Yeterlilik belgesi için başvuracağınız üniversite kendisi sınav uygulayabileceği gibi kendiniz YDS, IELTS, TOEFL gibi sınavlara da girebilirsiniz.

ALES puanı hangisi geçerli?

Birden fazla kez ALES'e girmiş olanlar geçerlilik süresi içerisinde istedikleri sınav sonucunu kullanabilirler. En son girilen ALES puanını kullanma zorunluluğunuz yoktur. Geçerlilik süresi içerisinde en yüksek puana sahip olan ALES sonucu kullanılabilir.

Tezli yüksek lisans diploması ne işe yarar?

Tezli yüksek lisans programı öğrenim gören kişinin bilimsel araştırmalar ışığında bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve bilgiyi yorumlama yeteneğini kazanmasına olanak sağlar.

Tezli yüksek lisans 3 yarıyılda biter mi?

MADDE 7 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırılıp yaptırılmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

Alessiz yüksek lisans yapılır mı?

Hem vakıf hem de devlet üniversitelerinde tezsiz yüksek lisans eğitimi için ALES'e girmek zorunda değilsiniz. Bir yüksek lisans programlı tezli ve tezsiz olmak üzere iki şekilde yürütülebilir. ... (4) Senato tarafından belirlenen esaslara göre tezsiz yüksek lisans programının sonunda yeterlik sınavı uygulanabilir.

Tezli yüksek lisans icin ALES gerekiyor mu?

“MADDE 6 – (1) Tezli yüksek lisans programlarına başvuran adaylarda aranacak koşullar ve değerlendirmeye ilişkin esaslar şunlardır: a) Tezli yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına ve başvurduğu programın puan türünde en az 55 ALES puanına sahip olmaları gerekir.