Vergi levhası her yıl değişir mi?

İçindekiler:

  1. Vergi levhası her yıl değişir mi?
  2. Yeni vergi levhası nasıl alınır?
  3. Vergi levhası ne zaman nereye tasdik ettirilir?
  4. Kimler vergi levhası almak zorundadır?

Vergi levhası her yıl değişir mi?

Vergi Levhası, vergi mükellefi olan herkesin bulundurma mecburiyeti olduğu evraklardan biridir. Vergi levhasının içeriği ve şekli Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenir. Vergi levhası, her firma için GİB tarafından senelik olarak düzenlenir ve yükümlülerin İnternet Vergi Dairesi (İVD) adresine gönderilir.

Yeni vergi levhası nasıl alınır?

Vergi levhası almak için https://intvrg.gib.gov.tr adresine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılmaktadır. Vergi levhası internet üzerinden alınabilmektedir. İnternette ilgili bölümlere gerekli bilgiler girildikten sonra vergi levhası alınabilmektedir. Vergi levhası internet üzerinden alınabilir.

Vergi levhası ne zaman nereye tasdik ettirilir?

Vergi Levhalarının İnternet Vergi Dairesinden, Elektronik Ortamda Alınması Yeterli Olup, Vergi Levhaları Ayrıca Mali Müşavirlere veya Vergi Dairesine Tasdik için Gönderilmeyecektir. Bilindiği gibi, vergi levhası ile ilgili düzenlemeler Vergi Usul Kanunu'nun 5 inci maddesinde yer almaktadır.

Kimler vergi levhası almak zorundadır?

Vergi levhası asmak mecburiyetinde olanlar; ticari, zirai ve mesleki kazançları dolayısıyla gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, ticari kazancı basit usulde tespit edilen gelir vergisi mükellefleri, kurumlar vergisi mükellefi olan anonim, limited ve eshamlı komandit şirketlerdir.