Araçta rehin olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Araçta rehin olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  2. Araç plaka kimin adına kayıtlı?
  3. Arabada hak mahrumiyet ne demek?
  4. Plakayla araç sorgulama nasıl yapılır?
  5. Hak mahrumiyeti olan araç trafikten çekilir mı?
  6. Arabaya konulan haciz ne zaman kalkar?
  7. Rehin ücretini kim öder?
  8. Ruhsat seri no nasıl öğrenebilirim?

Araçta rehin olup olmadığı nasıl anlaşılır?

E-Devlet uygulamasına T.C. ve şifrenizle giriş yapınız. Ardından Gelir İdaresi Başkanlığı bağlı hizmetler bölümünden "Araçlara Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Araç)" sayfasına ulaşınız. Burada sorgulama yaptıktan soran araçla ilgili e-haciz işlemleri görüntülenir.

Araç plaka kimin adına kayıtlı?

SMS ile plaka bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bunun için DETAY boşluk plaka numarasını yazıp 5664'e kısa mesaj göndermeniz yeterlidir.

Arabada hak mahrumiyet ne demek?

Bu tür durumlarda araçları olan kişilerin araçları üzerindeki tüm hakları, şartlar yerine getirilene kadar el konulmaktadır. Genel olarak hak mahrumiyeti olarak adlandırılan bu tür durumlarda, kişilerin araçlarını satabilmesi mümkün değildir.

Plakayla araç sorgulama nasıl yapılır?

Plaka sorgulatma yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödemek suretiyle 5664'e göndermeniz yeterli. Bu sayede aracın plakası değişmiş olsa bile, eski hasar bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Hak mahrumiyeti olan araç trafikten çekilir mı?

Aracın Trafikten Çekme İşlemi İçin Gerekli Olanlar: Yakalama kararı içerenler hariç olmak üzere, kayıtlarında hak mahrumiyeti olan araçlar trafikten çekilebilir.

Arabaya konulan haciz ne zaman kalkar?

İcra İflas Kanunu 1 numaralı maddelere göre, alacaklı, araca konulmuş haciz işleminden sonra 6 ay içerisinde satış talebinde bulunmak zorundadır. Bulunmadığı takdirde, aracınız üzerindeki haczin kaldırılmasını talep etme hakkınız doğar.

Rehin ücretini kim öder?

Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme çerçevesinde, yukarıda açıklanan mevzuata uygun şekilde kredi müşterisinden tahsil etmektedir."

Ruhsat seri no nasıl öğrenebilirim?

Trafik tescil belgesi seri numarası 2 harf ve 6 rakamdan oluşmaktadır. Bu numarayı ruhsatınızdan kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Yukarıda yer alan resimde gördüğünüz gibi araç ruhsatını açtığınızda sağ altta 2 harf ve 6 rakamdan oluşan bir dizi göreceksiniz. Ruhsat belgesi seri no işte bu rakamlardır.