Yağ Filamenti nedir?

İçindekiler:

  1. Yağ Filamenti nedir?
  2. Siyah nokta ve yağ bezeleri neden olur?
  3. Seböze Filament nedir?
  4. Siyah nokta için hangi yağ?
  5. Siyah nokta nasil anlasilir?
  6. Çay ağacı yağı siyah noktalar için nasıl kullanılır?

Yağ Filamenti nedir?

Yağ bezecikleri (sebaceous filaments) de yine sebum ve ölü deri hücrelerinden oluşsa da siyaha dönmeyen, beyaz ya da gri renge sahiptir. Siyah noktalar gibi gözenekleri tıkamazlar, tam tersi yumuşak ve nemli yapısını koruması için cildin dış katmanına ihtiyacı olan yağı sağlarlar.

Siyah nokta ve yağ bezeleri neden olur?

Siyah noktalar, cilt üzerindeki foliküllerde tıkanma meydana geldiğinde oluşur. Kıl ve yağ üretme görevi üstlenen foliküller tıkandığında, cilt yüzeyinde beyaz ya da siyah nokta oluşumları gözlemlenir. Ölü hücreler ve yağlar, cilt folikülünde oluşan boşluklarda birikir ve bu oluşumlara komedon adı verilir.

Seböze Filament nedir?

Seböze filamenler, yani yağ bezecikleri siyah noktalara benzemekle birlikte kesinlikle müdahale etmememiz gereken doğal oluşumlar. Cildin kendini korumak için ürettiği, belli bir amaca ve fonksiyona sahip bu yağ bezeciklerini biraz daha yakından tanıyalım.

Siyah nokta için hangi yağ?

Limon yağı, aşırı yağı yüzden çıkararak siyah noktaların çabuk temizlenmesi için en iyi tedavi yöntemidir. Limon yağı, ölü cilt hücrelerini azaltarak cildinizi aydınlatabilir. Limon yağındaki sitrik asit siyah noktaların oluşmasını önlemek için gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur.

Siyah nokta nasil anlasilir?

Siyah noktalar deriden salgılanan yağın ve ölü deri hücrelerinin gözeneklerde birikimi sonucu ortaya çıkar. Tıkanmış gözeneğin ucu deriye açıksa siyah nokta olarak görünür. Eğer tıkalı gözenek açık değilse, biz bunları küçük beyaz noktalar olarak görürüz. Deri gerginleştirildiğinde daha iyi görünürler.

Çay ağacı yağı siyah noktalar için nasıl kullanılır?

Birkaç damla çay ağacı yağı, doğrudan siyah noktalar üzerine seyreltilmeden uygulanabilir. Cildiniz çok hassassa eğer, birkaç damla yağı, jojoba ya da argan yağı gibi komedojenik olmayan taşıyıcı yağlarla birleştirebilirsiniz.