Ürün bilgisi nedir?

İçindekiler:

  1. Ürün bilgisi nedir?
  2. Ürün Bilgisi neden önemlidir?
  3. Ürün özelliği ne demek?
  4. Musteriler bir ürünü satın almazlar ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar sözü kime ait?
  5. Ürün faydası nedir?
  6. Kaliteli bir ürünün özellikleri nelerdir?
  7. Müşteriler bir ürünü satın almazlar ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar bunu göremeyen firmalar pazarlama körlüğü yaşarlar sözü kime ait tir?
  8. Müşteriler bir ürünü satın almazlar ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar değer yaratmanın ve pazarlama bakışının temelini oluşturan bu görüşün eksikliğine ne isim?
  9. Bir Ürünün performansı neyi ifade eder?
  10. Kullanım kalitesi nedir?
  11. Bunu göremeyen firmalar pazarlama körlüğü yaşarlar sözü kime aittir?
  12. Müşteriler bir ürünü satın almazlar ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar bunu göremeyen firmalar pazarlama körlüğü yaşarlar kimin sözüdür?

Ürün bilgisi nedir?

Ürün bilgisi, satış temsilcileri sattıkları ürünü tam olarak anladıkları zaman faaliyete geçer. Satış temsilcileri, bir ürünün özelliklerini ve faydalarını müşterinin bakış açısından anlamalıdır, böylece satışa yön veren daha ilgi çekici konuşmalar yapabilirler.

Ürün Bilgisi neden önemlidir?

Ürün bilgisi neden önemlidir? Çünkü her ürünün özellikleri ve faydaları vardır. Özellik ve faydalarda yer alan bu bilgilerin müşteri zihninde “olumlu karşılık bulması” ve “onanması” satış kararının “evet” çıkmasında çok önemlidir. Müşteri ürünü farklı ürünlerle karşılaştırarak, kıyaslayarak karar verir.

Ürün özelliği ne demek?

Ürün özellikleri, adından da anlaşılacağı gibi ürünün teknik olarak sahip olduğu özellikleri kapsamaktadır. ... Kullanılan malzeme ya da ürünün karmaşıklığı, el yapımı, üretim süreci gibi detaylar da ürünün özellikleri arasında yer almaktadır.

Musteriler bir ürünü satın almazlar ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar sözü kime ait?

Theodore Levitt "Müşteriler bir ürünü satın almazlar, ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar. Bunu göremeyen firmalar pazarlama körlüğü yaşarlar" sözüyle bunu anlatmak istemiştir.

Ürün faydası nedir?

Algılanan ürün faydası, ürün veya hizmetin sağladığı belirli işlevlerin veya özelliklerin kullanımı sonucunda, tüketicinin elde etmiş olduğu algılanan kazanç olarak tanımlanıyor. ... Ürün veya hizmet tarafından gerçekleştirilen işlev, yani üründen sağlanacak olan temel fayda, fonksiyonel fayda kavramı ile açıklanıyor.

Kaliteli bir ürünün özellikleri nelerdir?

Boyut, ağırlık, hacim, dayanıklılık gibi fiziksel nitelikler ile renk, koku, görünüş gibi estetik özellikler bir mamulün tasarım kalitesini belirler. Ayrıca tasarım aşamasında mamulün, kullanım kolaylığı, güvenliği, ömrü ve bakım periyotları gibi çeşitli faktörler de göz önüne alınmalıdır.

Müşteriler bir ürünü satın almazlar ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar bunu göremeyen firmalar pazarlama körlüğü yaşarlar sözü kime ait tir?

1960 yılında, Theodore Levitt'in Harvard Business Review için yazdığı “Pazarlama Miyopluğu” başlıklı makalesi, 2004 yılında yayınlandığında pazarlama stratejilerinde köklü değişimlere yol açmıştır.

Müşteriler bir ürünü satın almazlar ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar değer yaratmanın ve pazarlama bakışının temelini oluşturan bu görüşün eksikliğine ne isim?

Bu duruma pazarlama miyopluğu adı verilir (Levitt, 1960). Pazarlama körlüğüne sahip firmalar ürüne odaklanırlar ancak müşteriler ürünü değil ürünün sağladığı faydayı satın alırlar.

Bir Ürünün performansı neyi ifade eder?

1.Performans: Ürünün birincil çalışma özelliklerinin tatmin ediciliği. Örneğin; otomobilin hızı, televizyonun görüntü kalitesi. 2.Özellikler: Ürünün temel çalışma özelliklerin tanımlayan ikincil özellikler. ... 3.Güvenilirlik: Ürünün belirli bir zaman dilimi içersinde bozulmama ya da iyi çalışma özelliği.

Kullanım kalitesi nedir?

Kullanım kalitesi: Ürünün nihai kalitesidir, koruyucu ambalajlama, taşıma, yerleştirme, bakım ve onarım işlerinde kalite gereklerine uyulması olarak tanımlanır. Dağıtım kalitesi: Mal veya hizmetin taahhüt edilen zamanda teslim edilmesi veya yerine getirilmesini ifade eder.

Bunu göremeyen firmalar pazarlama körlüğü yaşarlar sözü kime aittir?

İlk olarak 1960 yılında ünlü pazarlama dehası Theodore Levitt tarafından Harward Business Review'de bir makalede geçen ve bahsedilen “Marketing Myopia” Türkçe karşılığı ile Pazarlama Miyopluğu, Pazarlama Körlüğü pazarlama jargonuna giriş yapmış ve hayatımızda yer edinmiştir.

Müşteriler bir ürünü satın almazlar ancak o ürünün sağladığı faydayı satın alırlar bunu göremeyen firmalar pazarlama körlüğü yaşarlar kimin sözüdür?

1960 yılında, Theodore Levitt'in Harvard Business Review için yazdığı “Pazarlama Miyopluğu” başlıklı makalesi, 2004 yılında yayınlandığında pazarlama stratejilerinde köklü değişimlere yol açmıştır.