Mümessil ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Mümessil ne demek TDK?
  2. Tıbbi mümessil ne kadar maaş alıyor?
  3. Tıbbi mümessil ne demek?
  4. Mümessil hangi dil?
  5. Mümessil Arapça ne demek?
  6. Reprezantlik ne demek?
  7. Öğrenci mümessili ne demek?
  8. Istimal ne demek?
  9. Mümessil ne demek Osmanlıca?
  10. Mümessil ne demek hukuk?
  11. Zarar tanzim ne demek?
  12. Tazmin etmek ne demek hukuk?
  13. Elinde bulundurmak ne demek?
  14. Defaten yerine getirme ne demek?
  15. Hukuk derdest ne demek?
  16. Dosyanın derdest olması ne demek?
  17. Derdestlik re'sen dikkate alınır mi?
  18. Derdestlik dava şartı nedir?
  19. Derdestlik dava şartı mı?

Mümessil ne demek TDK?

temsilci; başkası adına davranan, başkası adına davranıcı; özdeyen, özdeyici. mümessil, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, l harfi ile biter.

Tıbbi mümessil ne kadar maaş alıyor?

Tıbbi Mümessil (Reprezant) Maaşları Ne Kadardır? Firmalar genelde Tıbbi Mümessilleri maaş+prim olarak çalıştırır. 2020 yılı için yıllık maaşları 40-48 Bin TL arasında diyebiliriz. Net maaşlarının yanında yaptıkları satış oranına göre prim alırlar.

Tıbbi mümessil ne demek?

Tıbbi satış mümessili; medikal firmalar tarafından üretilen medikal ürün, tıbbi cihaz ve ilaç gibi malzemeleri sağlık ocağı ve hastane gibi kurumlara götürüp pazarlamasını ve tanıtımını yapmakla görevli olan kişiye verilen isimdir.

Mümessil hangi dil?

Mümessil kelimesi Arapça kökenlidir.

Mümessil Arapça ne demek?

Arapça ms̠l kökünden gelen mumas̠s̠il ممثّل "benzeten" sözcüğünden alıntıdır.

Reprezantlik ne demek?

Reprezant; bir ilaç firması adına, firmaya ait (ruhsatlı) ilaçların tanıtımı ve pazarlamasıyla görevli kişidir. Yabancı bir kelime olup, bunun yerine ilaç tanıtım elemanı veya tıbbi mümessil de kullanılabilir.

Öğrenci mümessili ne demek?

1. Temsil eden, temsilci. 2. Sınıfta yönetimle öğrenci arasında ilişkiyi sağlayan öğrenci, sınıf başkanı.

Istimal ne demek?

İŞTİMAL: İçine almak, kaplamak. Çevirmek, ihata etmek.

Mümessil ne demek Osmanlıca?

mümessil / ممثل / مُمَثِّلْ Vekâlet eden. Bir şahsı bir topluluğu veya şahs-ı mâneviyi temsil eden. Benzeten. Kitap bastıran.

Mümessil ne demek hukuk?

Hak ve görev bakımından birinin veya bir topluluğun adına davranan kimse, mümessil. ... Taşınmazlar üzerindeki haklarını göstermek üzere devletçe tutulan resmi sicildir. Tecrit. Bir insanın dış dünyadan koparılarak kendi haline bırakılması olayıdır.

Zarar tanzim ne demek?

Hukuka aykırı bir eylem nedeniyle malvarlığında azalma meydana gelen kişinin bu zararının giderilmesini talep edebildiği dava türüdür.

Tazmin etmek ne demek hukuk?

Tazminat, hukuka aykırı bir eylem sonucunda meydana gelen maddi veya manevi zarara karşılık olarak ödenen bedel, zarar ödencesidir. Tazminat zararların giderilmesini amacıyla sorumlu tarafından zarar görene ödenen veya mahkeme tarafından ödenmesine karar verilen parasal veya bir değer veya edimdir.

Elinde bulundurmak ne demek?

Var olmasını, hazır bulunmasını sağlamak.

Defaten yerine getirme ne demek?

Türk Dil Kurumu'nda yer alan anlamı konusunda defaten ''ansızın'' olarak geçiyor. Yani bir çırpıda, tek seferde ya da bir kerede gibi ortak anlamlar üzerinden de değerlendirmek mümkün.

Hukuk derdest ne demek?

Bir davanın derdest olması demek, davanın görülmekte olmasıdır. ... Birinci davanın görülmekte ( derdest ) olması, 3. Birinci dava ile ikinci davanın aynı dava olması, Somut olayda da aynı hukuki sebepten kaynaklanan tarafları aynı olan davanın iki mahkemede görülmekte olduğu açıktır.

Dosyanın derdest olması ne demek?

Derdestlik aynı davanın daha önceden açılmış ve devam eden halidir ve bu durum HMK'da artık bir dava şartı olarak belirtilir. ... Bir diğer anlatımla bir davanın derdest olması o dava hakkında henüz karar verilmemiş ve kesinleşmemiş anlamına gelmektedir.

Derdestlik re'sen dikkate alınır mi?

Derdestlik, medeni usûlde olduğu gibi idari yargıda da kamu düzenine ilişkin bir dava şartıdır. Buna göre, yargılamanın her aşamasında taraflarca ileri sürülebilir veya hâkim tarafından re'sen dikkate alınabilir. Bize göre, kesin hüküm gibi derdestlik de ilk incelemede bakılacak hususlardandır.

Derdestlik dava şartı nedir?

Bir davada derdestliğin kabul edilebilmesi için varlığı gerekli üç koşul birlikte aranır. Bunlar: 1- Bu davanın daha önce aynı veya başka bir mahkemede açılmış olması; 2-Davanın görülmekte ( derdest ) olması; 3- Daha önce açılmış ve görülmekte olan o dava ile ikinci davanın yani bu davanın aynı olması koşullarıdır.

Derdestlik dava şartı mı?

Davalar aynı sebepten kaynaklansa da talep sonucu yönünden davaların konusu aynı değildir. ... 2- Kabule göre de; derdestlik, yani davanın görülmekte olması, 6100 sayılı HMK`nın 114/1-ı maddesinde dava şartı olarak düzenlenmiştir.