Kriter kelimesi nedir?

İçindekiler:

  1. Kriter kelimesi nedir?
  2. Türkçe Selfie ne demek?
  3. Otoriter yapı ne demek?
  4. Yet ne demek TDK?
  5. Otoriter devlet anlayışı ne demek?
  6. Otorite tesis etmek ne demek?
  7. Mental yorgunluk ne iyi gelir?

Kriter kelimesi nedir?

Kriter ne demek örnek? Ölçüt, kıstas. Bir yargıya varmak veya değer vermek için başvurulan ilke.

Türkçe Selfie ne demek?

Türk Dil Kurumu (TDK), vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirerek, "kendi fotoğrafını çekmek" anlamına gelen "selfie"ye Türkçe karşılık olarak "özçekim"i seçti. TDK Bilim Kurulu bugünkü toplantısında "selfie" sözcüğünün Türkçe karşılığını "özçekim" olarak belirledi.

Otoriter yapı ne demek?

Mevcut kuralları uygulayan, hiçbir durumda zafiyet göstermeyip taviz vermeyen kişilere otoriter denir.

Yet ne demek TDK?

Yet nedir TDK? a. fel. 1. İnsanda bulunan, bir şey yapabilme yeteneği, meleke: “Aklımız fikrimiz hep insanda, yetilerimizi var gücümüzle çoğaltıp onun rahatlığına çalışıyoruz.” -A.

Otoriter devlet anlayışı ne demek?

Otorite ve bu otoritenin idaresine yönelik itaat ile nitelenen bir sosyal organizasyon biçimidir. Bireysel özgürlük karşıtıdır ve mutlak itaate dayanır. Politik anlamda; otoriteryen bir hükûmette siyasal otorite, küçük bir siyasetçi grubunun odağındadır.

Otorite tesis etmek ne demek?

Otorite kurmak veya otoriteyi sağlamak kelimelerinin anlamı yetkiyi kurmak ve yetkiyi sağlamak demektir. Otorite boşluğu ise bir toplumda yetkinin kurulamaması ve sağlanamaması anlamında kullanılır.

Mental yorgunluk ne iyi gelir?

Her sabah yapacağınız yarım saatlik yürüyüşlerle zihninizi dinlendirebilir ve mental yorgunluktan kurtulabilirsiniz. Eğer bunun için vaktinizin olmadığını düşünüyorsanız bol oksijenli 5-10 dakikalık yürüyüşler de mental yorgunluğunuzu hafifletmenize yardımcı olabilir. Kitap okumak konsantrasyon gerektirir.