User Story kim yazar?

İçindekiler:

  1. User Story kim yazar?
  2. Story Point nasıl verilir?
  3. Story nedir Agile?
  4. Scrum Grooming nedir?
  5. Epic Story nedir?
  6. Velocity ne demek Agile?
  7. Epic ne demek Agile?
  8. Grooming Meeting nedir?
  9. Grooming amacı nedir?
  10. Jira sprint nedir?
  11. Jira nedir nasıl kullanılır?
  12. Agile & Scrum Eğitimi Nedir?

User Story kim yazar?

Kullanıcı hikayelerini kim yazar? Scrum takımındaki herkes kullanıcı hikayesi yazabilir. Yazılan kullanıcı hikayeleri takım tarafından değerlendirilir, 3 soruya ek olarak bitti tanımı için kabul kriterleri eklenir ve Kullanıcı hikayesi tamamlanır.

Story Point nasıl verilir?

Story Point verilirken, tüm ekip oylamaya katılır. Oylama sonucunda farklı puanlar veriliyorsa, neden farklı puan verdikleri sorulmalı ve ekibe anlatması sağlanmalıdır. Herkes görüşünü belirttikten sonra tekrar oylama yapılmalı ve herkesin aynı yaklaşıma sahip olduğu görülmelidir.

Story nedir Agile?

Agile bir takımda, story'ler bir takımın sprint boyunca bitirmeyi taahhüt ettiği iş kalemleridir. Story'lerin sayıları fazla ancak tamamlanma süreleri Epic'lere göre çok daha azdır. ... Bazı şirketler tek bir Epic tanımlayıp onu proje sonuna kadar kullanıyor.

Scrum Grooming nedir?

Grooming toplantıları, ürün sahibinin ürün iş listesindeki maddeleri, geliştirme takımı ile tartışabilmek, onların fikirlerini alabilmek için düzenlediği gayri resmi toplantılardır. Resmi Scrum Rehberinde toplantılar başlığı altında geçmezler, ancak ürün sahibi tarafından sıklıkla düzenlenirler.

Epic Story nedir?

Epic: Çok sayıda Story'nin oluşturduğu anlamlı iş bütünü.

Velocity ne demek Agile?

Velocity, scrum takımının hızını gösteren bir değerdir. Sprint içerisinde ekip tarafından tamamlanan ve ürün sahibi (Product Owner) tarafından “DONE” olarak kabul edilen hikaye puanlarının (Story Point) sayısıdır. Bir başka değişle; ekibin çalışır bir yazılım (Increment) üretme yeteneği de diyebiliriz.

Epic ne demek Agile?

Epic: Çok sayıda Story'nin oluşturduğu anlamlı iş bütünü. Initiative: Ortak hedefe doğru giden Epic kolleksiyonu.

Grooming Meeting nedir?

Grooming toplantıları, ürün sahibinin ürün iş listesindeki maddeleri, geliştirme takımı ile tartışabilmek, onların fikirlerini alabilmek için düzenlediği gayri resmi toplantılardır. Resmi Scrum Rehberinde toplantılar başlığı altında geçmezler, ancak ürün sahibi tarafından sıklıkla düzenlenirler.

Grooming amacı nedir?

Bu aktivitenin amacı ürün listesini temiz, düzenli tutmak ve Geliştirme Takımı'nın gelecek Sprint'ler içinde Ürün Sahibine sorularını Sprint başlamadan önce sormasıdır. Böylece Ürün Sahibi bir sonraki Sprint'in Planlama Toplantısı'na hazırlıklı olarak gelebilir.

Jira sprint nedir?

1.1. Kısaca Jira JIRA Atlassian Inc. tarafından geliştirilen Proje ve Süreç Yönetim aracıdır. Bu araç şirketler tarafından hem iş akış süreçlerini takip etmek hemde müşterilerin veya kullanıcıların isteklerine, sorun ve hatalara çevik(agile) metodolojiler ile yanıt vermek amacıyla kullanılır.

Jira nedir nasıl kullanılır?

Jira, bir proje geliştirme yazılımıdır. Aynı zamanda mevcut projelerdeki hataları tespit etmek ve düzeltmek için de bu yazılım kullanılır. ... İnsan kaynakları departmanında da sıklıkla kullanılan jira yazılımı, projelerin ve işlerin kısa süre içerisinde ve en az hatayla tamamlanmasını sağlar.

Agile & Scrum Eğitimi Nedir?

Agile Metodolojisi (çevik yöntemler) yazılım sistemlerindeki genel giderlerin azaltılmasını sağlayan ve büyük değişikliklere neden olmadan istenilen değişikliklere hızlı bir şekilde cevap verebilmeyi amaçlayan yazılım geliştirme yöntemidir. ...