Faturaya itiraz nasıl gerçekleşir?

İçindekiler:

  1. Faturaya itiraz nasıl gerçekleşir?
  2. Faturaya itiraz nedir?
  3. Faturaya itiraz iade etmek gerekir mi?
  4. Faturaya itiraz hangi mahkeme?
  5. Faturaya itiraz edilmemesinin hukuki sonucu nedir?
  6. Doğalgaz faturası itiraz nasıl yapılır?
  7. Faturaya itiraz süresi sözleşme ile değiştirilebilir mi?
  8. Hangi durumlarda iade faturası kesilir?
  9. Faturaya itiraz kime yapılır?
  10. Faturaya itiraz süresi ne kadar?
  11. Fatura nasıl ispat edilir?
  12. Yüksek gelen doğalgaz faturası nereye şikayet edilir?
  13. Doğalgaz faturası nereye şikayet edilir?
  14. Fatura itiraz süresi nasıl hesaplanır?
  15. Faturaya itiraz edilmezse ne olur?
  16. Fatura itiraz süresi nasil hesaplanır?

Faturaya itiraz nasıl gerçekleşir?

Faturanın normalden yüksek geldiğini düşünülüyorsa:
  • Hizmet alınan elektrik dağıtım şirketine itiraz dilekçesi yazılır.
  • Dilekçeyi hizmet birimleri ya da işletme müdürlüklerine doğrudan ulaştırabilir, posta ya da e-posta yoluyla itirazınızı bildirebilir veya müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturulabilir.
Daha fazla öğe...

Faturaya itiraz nedir?

Faturayı alan kişi, tacir olup olmaması fark etmeksizin, faturayı düzenleyen ile faturada belirtilen şekilde bir ticari ilişkisi yok ise veya faturanın içeriği taraflar arasındaki ticari ilişki ile uyumlu değil ise, 8 gün içerisinde faturanın kendisine ya da fatura içeriğine itiraz etme hakkına sahiptir.

Faturaya itiraz iade etmek gerekir mi?

Neticeten, kural olarak iade faturası kesilmesi halinde faturaya itiraz edilmiş olduğu kabul edilmeyecektir. Bu sebeple, bir faturaya itiraz usulünde en güvenilir yol olarak noter marifetiyle fatura aslının tanzim eden satıcıya iade edilmesi gerekmektedir.

Faturaya itiraz hangi mahkeme?

Faturaya dayalı alacak davasında görevli mahkeme Asliye Ticaret Mahkemesidir. Yetki belirlenmesi yapılırken, borçlunun yerleşim yeri dikkate alınmaktadır. Borçlunun yerleşim yerinin bağlı olduğu Asliye Ticaret Mahkemesi görevli ve yetkili mahkeme olacaktır.

Faturaya itiraz edilmemesinin hukuki sonucu nedir?

Faturayı alan kişi 8 gün içerisinde faturanın kendisine ya da fatura içeriğine itiraz etme hakkına sahiptir. ... Faturaya itiraz edilmemiş olması, düzenleyen tacir lehine yazılı delil oluşturmakta ve düzenleyen taciri ispat yükünden büyük ölçüde kurtarmaktadır.

Doğalgaz faturası itiraz nasıl yapılır?

İGDAŞ, itiraz konusunda kişilerin yaşadığı mağduriyeti gidermek için bir hat oluşturdu. 187 numaralı hat, itiraz işlemlerinin yapılabildiği bir hattır. Bireyler 187'yi arayarak fatura itirazlarını kolayca gerçekleştirebilir.

Faturaya itiraz süresi sözleşme ile değiştirilebilir mi?

Türk Ticaret Yasasının 21/2 maddesiyle getirilen hükme göre faturaya itiraz için gerekli süre, bu faturanın alındığı tarihten itibaren 8 gündür. ... Taraflar arasında bir sözleşmenin bulunmaması halinde, faturadan da söz etmek olasılığı bulunmamaktadır.

Hangi durumlarda iade faturası kesilir?

İade faturası; bir ürünün üretimi, satışı ya da tedarik edilmesi durumunda düzenlenmediği için esasen bir fatura çeşidi değildir. İade faturasını alıcı düzenlemektedir. Alıcı, satın aldığı ürünün hepsini ya da bir kısmını herhangi bir sebepten dolayı iade etmesi durumunda iade faturası keser.

Faturaya itiraz kime yapılır?

Kanunda yalnızca faturayı gönderen kişinin tacir olması gerektiği vurgulandığından, faturayı alan kişinin tacir olup olmaması itirazın sonuçları açısından önem arz etmemektedir. Faturayı alan kişi 8 gün içerisinde faturanın kendisine ya da fatura içeriğine itiraz etme hakkına sahiptir.

Faturaya itiraz süresi ne kadar?

Faturaya itiraz 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu 21/2 maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre faturayı alan kimse aldığı tarihten itibaren 8 gün içinde içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa içeriğini kabul etmiş sayılır.

Fatura nasıl ispat edilir?

Faturanın ispat vasıtası olma özelliği, TTK m.21 gereğince sekiz günlük sürede itiraza uğramamış olmak suretiyle içeriğinin kabul edilmiş sayılmasından ileri gelmektedir. Bu husus aksi ispat edilebilen kanuni bir karinedir. Fatura, düzenleyen aleyhine yazılı delildir.

Yüksek gelen doğalgaz faturası nereye şikayet edilir?

YÜKSEK DOĞALGAZ FATURASI NEREYE VE NASIL ŞİKAYET EDİLİR? Kullanımdan dolayı kaynaklanmayan yüksek doğalgaz faturaları için sağlayıcı firmaya itiraz edilir. Yaşadığınız şehrin ve doğalgaz sağlayıcınızın internet sitesinden 'fatura itirazı' kısmından işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Doğalgaz faturası nereye şikayet edilir?

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 48.,50. ve 51 . maddesinin kendisine/tüketicilere tanıdığı hakkı kullanarak ilgili doğalgaz dağıtım şirketine itiraz edebilir veya EPDK'ya şikayette bulunabilir.

Fatura itiraz süresi nasıl hesaplanır?

Türk Ticaret Yasasının 21/2 maddesiyle getirilen hükme göre faturaya itiraz için gerekli süre, bu faturanın alındığı tarihten itibaren 8 gündür.

Faturaya itiraz edilmezse ne olur?

Faturayı alan kişi 8 günlük süre içerisinde faturaya itiraz etmemişse kanun hükmünde faturayı alan kişinin fatura içeriğini kabul etmiş sayılacağı belirtildiğinden bu durum düzenleyen lehine karine teşkil edecektir.

Fatura itiraz süresi nasil hesaplanır?

Türk Ticaret Yasasının 21/2 maddesiyle getirilen hükme göre faturaya itiraz için gerekli süre, bu faturanın alındığı tarihten itibaren 8 gündür.