Genç girişimci dilekçesi nasil verilir?

İçindekiler:

  1. Genç girişimci dilekçesi nasil verilir?
  2. Genç girişimcilerde kazanç istisnası belgesi nasıl alınır?
  3. Genç girişimci nedir?
  4. Genç girişimcilerde kazanç istisnası kaç yıl?
  5. Genç girişimci desteği nereden alınır?
  6. Genç girişimci istisnaları nelerdir?
  7. Genç girişimci istisnası beyannamede nereye yazılır?
  8. Kosgeb genç girişimci kredisi nasıl alınır?

Genç girişimci dilekçesi nasil verilir?

Teşvikten yararlanmak için öncelikle bağlı olduğunuz vergi dairenize dilekçe ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Vergi dairesinden alınan yazı ile birlikte SGK´ya dilekçe ile ve dilekçe ekine vergi dairesinden aldığınız genç girişimci onay yazısı ve vergi levhasını da ekleyerek başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Genç girişimcilerde kazanç istisnası belgesi nasıl alınır?

Sigorta prim teşvikinden faydalanmak için 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 20. Maddesi kapsamında bağlı bulunduğunuz vergi dairesine giderek “Genç Girişimcilerde Kazanç İstisnasıbelgesini temin edebilirsiniz. Akabinde ise bağlı bulunulan sosyal güvenlik il/merkez müdürlüklerince işleme koydurabilirsiniz.

Genç girişimci nedir?

Genç girişimciliği ilk kez bir girişim sürecinde yer alan veya yeni olarak bir işi başlatmış ve yaş olarak genç grubunda bulunan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de genç girişimciliği son yıllarda stratejik önemi olan bir alan olarak değerlendirilmektedir.

Genç girişimcilerde kazanç istisnası kaç yıl?

İlk defa işe başlayan 29 yaşını doldurmamış olanlar üç yıl boyunca (75 bin liralık) genç girişimci kazanç istisnasından yararlanıyor.

Genç girişimci desteği nereden alınır?

Genç Girişimci Desteği'ne Nasıl Başvurulur? İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden hazırlanacak bir dilekçe ile Genç Girişimci Desteği'ne başvuruda bulunulabilir. İlgili şartları karşılayanlar başvuru için şirket kuruluş aşamasında mali müşavirinden destek alabilir.

Genç girişimci istisnaları nelerdir?

Genç girişimcilerde kazanç istisnasından; Kazanç istisnasından faydalanan mükellefler, beyana tabi kira, menkul sermaye iradı, ücret, diğer kazanç ve iratların olması halinde yalnızca ticari, zirai ve mesleki kazançları nedeniyle istisnadan faydalanabilirler.

Genç girişimci istisnası beyannamede nereye yazılır?

Kazanç İstisna Tutarı Geçici Vergi Beyannamesinde Ekler kulakçığında bulunan istisnalar bölümünde “Genç Girişimcilerde Kazanç İstisnası” şeklinde yer almaktadır.

Kosgeb genç girişimci kredisi nasıl alınır?

Kredilerden yararlanabilmek için yapmanız gereken en önemli husus derslere katılarak girişimcilik sertifikası almaktır. Daha sonra başvuracağınız kredilere bu sertifika ile başvurursunuz. Sertifikası olmayanlara kredi kullandırılmaz. İş yeriniz size ait olmalıdır.