Dont neye gelir?

İçindekiler:

  1. Dont neye gelir?
  2. Do neye gelir?
  3. Do eki ne demek?
  4. Do does kime gelir?
  5. ING takısı ne işe yarar?
  6. Ed nerelerde kullanılır?

Dont neye gelir?

Don't fiili yapmamak anlamını taşır. Olumsuz cümlelerde kullanılır. Do fiili olumlu cümlelerde kullanılıyorsa Don't ( not) eki getirilerek olumsuzluk anlamı taşır. -I don't eat brekfast.

Do neye gelir?

Do 'Geniş Zaman'da I , They , We , You Kişilerine Gelir. Does Ise Yine 'Geniş Zaman'da He , She , It Kişilerine Gelir.

Do eki ne demek?

Don't, do not'ın kısaltılmış versiyonudur. Do ile beraber kullanılan olumsuzluk eki 'not' yapıya olumsuzluk anlamı katmaktadır. Don't, kelime anlamı olarak 'yapmamak'tır. Do gibi, I yani ben, you yani sen, we yani biz ve they yani onlar kişi zamirleri ile beraber kullanılmaktadır.

Do does kime gelir?

Yardımcı fiil do/does başa gelir ve soru cümlesi yapılır. Cümle He/She/İt öznelerinde does yardımcı fiili ile başlar. Do you go to the theatre every weekend? (Her hafta sonu tiyatroya gider misin? Does she wash the your car? (Senin arabanı yıkar mı?)

ING takısı ne işe yarar?

► -ing cümleciği, birisinin veya bir şeyin şu anda veya geçmişte yaptığı bir eylemi ifade etmek için kullanılır.

Ed nerelerde kullanılır?

Düzenli fiillerin ikinci hallerinde fiil sonuna d, ed veya ied getirmek yeterlidir. Sadece olumlu ve soru olmayan cümlelerde kullanılır. Sonu e ile biten düzenli fiiler geçmiş zamanda sadece d takısı alır. Simple past tense ied takısının geldiği fiiller y ile biten fiiler olup y düşer yerine ied takısı gelir.