Iş yeri açma kredisi nedir?

İçindekiler:

  1. Iş yeri açma kredisi nedir?
  2. Kosgeb iş kurma kredisi nasıl alınır?
  3. Dükkan kredisi kimlere verilir?
  4. Işyeri kredisi kimler alabilir?
  5. KOSGEB Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

Iş yeri açma kredisi nedir?

İş yeri kredisi genellikle dükkân, fabrika, büro, dershane gibi gayrimenkul ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için verilen bir kredidir. Banka, teminat verilecek olan taşınmazın ekspertiz değerine göre maksimum u'e kadar iş yeri kredisi vermektedir. İş yeri kredisi 60 aya varan vadeyle kullanılmaktadır.

Kosgeb iş kurma kredisi nasıl alınır?

KOSGEB Desteklenen Sektörler NACE kodları içerisinde yer alan bir fikrine sahip olmanız gerekir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusuna bulunarak ”Girişimcilik Sertifikası” almalısınız. Başvuru sonrasında size verilen gün geldiğinde KOSGEB iş planı projenizi sunmanız gerekmekte siniz.

Dükkan kredisi kimlere verilir?

Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır. Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır. Kredinin limiti, ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75'i ile sınırlıdır.

Işyeri kredisi kimler alabilir?

Herhangi bir ticari faaliyeti bulunmayan gerçek kişilerin, ticari olmayan yatırım (kiraya vermek) amacına yönelik olarak üçüncü şahıslardan satın alacakları işyeri niteliğindeki gayrimenkullerin finansmanı için kullandırılan kredimizdir.

KOSGEB Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

Kosgeb hibe desteği alabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir:
  1. Kosgeb sistemine kayıt yaptırmak.
  2. Kursa katılmak ve sertifika almak.
  3. İş yeri projenizin hazır olması.
  4. Hibe programına başvuru yapmanız.