Konjesyon nedir patoloji?

İçindekiler:

  1. Konjesyon nedir patoloji?
  2. Rebound konjesyon ne demek?
  3. Nazal konjesyon ne demek?
  4. Rhinitis Medicamentosa ne demek?
  5. Rebound etki ne demek?
  6. Rebound etkisi nedir psikoloji?
  7. Afferent nedir ne demek?
  8. Efferent lif ne demek?
  9. Vazokonstriksiyon nedir ne demek?
  10. Dini olmayan kişiye ne denir?
  11. Agnostisizmin temel düşünceleri nelerdir?
  12. Dinde Deizm nedir?
  13. Deizmin görüşleri nelerdir?
  14. Deizmin argümanları nelerdir?
  15. Deizm temsilcileri kimlerdir?

Konjesyon nedir patoloji?

Pasif hiperemi (konjesyon) Pasif bir süreçtir; venöz kan akımı yavaşlamıştır (venöz durgunluk) ve geriye doğru birikme vardır (konjesyon; congestion). Venaların boşalamaması nedeniyle kapillerlerde birikme olur, uzarsa birikme arteriollere dek uzanır. Organlar büyür ve ağırlaşır.

Rebound konjesyon ne demek?

~ Alm Realpolitik maddi çıkar ve güç dengelerine dayanan politika ☼ (İlk kullanım: 1853 Ludwig von Rochau, Alm. siyasi düşünür.) ~ Ar raˁāyā رعيا [#rˁy faˁālā çoğ.] 1. birinin gözetiminde olan davar, sürü, 2. hükümdarın gözetmekle mükellef olduğu halk < Ar raˁiya(t)

Nazal konjesyon ne demek?

Nazal konjesyon gelişƟğinde nazal hava akımı düşer ve oral soluma baskın hale geçer. Oral soluma ile negaƟf basınç refleks akƟvasyonu gerçekleşemediğinden üst hava yolu kollapsı artar ve apne gelişimine zemin hazırlanır (17).

Rhinitis Medicamentosa ne demek?

Rinitis medikamentoza nazal dekonjestanların aşırı kullanımına bağlı gelişen durumdur. Rebound veya kimyasal rinit olarak da adlandırılan rinitis medikamentoza terimi, topikal dekonjastan dışında bazı ilaçların kullanılmasına bağlı nazal konjesyon yan etkisinin ortaya çıkması olarak da tarif edilmektedir.

Rebound etki ne demek?

Rebound etkisi, artan enerji verimliliğine bağlı olarak, enerji fiyatlarındaki düşüşle ortaya çıkan iktisadi kazançların daha fazla enerji tüketimine yol açmasıdır.

Rebound etkisi nedir psikoloji?

İlk defa Brendan Nyhan ve Jason Reifler tarafından terim olarak kullanılan Geri Tepme Etkisi (Backfire Effect), inançlarına aykırı bir kanıt ile karşılaşan bireylerin bu kanıtı reddederek inançlarına daha da sıkı bir şekilde bağlanmalarını ifade eden bilişsel bir yanlılıktır.

Afferent nedir ne demek?

Duyusal (afferent), kas, eklem, tendon gibi bölgelerden uyarıları alırken, motor (efferent) bölüm ise bu uyarıları değerlendirir.

Efferent lif ne demek?

7- Özel Visceral efferent lifler (ÖVE) : Pharynx ve larynx kasları ile mimik kaslar, çiğneme kasları ve orta kulakta bulunan kasları innerve eden liflerdir. (Bu lifler, arcus branchialis –yutak kavsi mezoderminden gelişen çizgili kasları (larinks, farinks, yumuşak damak, mimik ve çiğneme) uyarırlar.

Vazokonstriksiyon nedir ne demek?

Damarları büzülmesi, kasılması.

Dini olmayan kişiye ne denir?

Yaradancılık, anlamına gelen deizm, dünyaya veya evrenin işleyişine müdahale etmeyen tek tanrı olduğuna inanan ve tüm dinleri reddeden bir inanç biçimidir. ... Bu inanç şekillerinden biri deizm inancıdır.

Agnostisizmin temel düşünceleri nelerdir?

Agnostisizm, bilinmezcilik ya da bilinemezcilik Tanrı'nın varlığı ya da yokluğu ile evrenin nereden türediğinin bilinmediğini veya bilinemeyeceğini ileri süren görüş. Ben, Tanrı ve ateizm de bunun içinde olmak üzere her şey hakkında bir skeptikim. Bazen, evrenimizin rastgele güçler tarafından oluştuğuna inanıyorum.

Dinde Deizm nedir?

Deizm veya yaradancılık, din, peygamber veya vahiy aracı olmaksızın bireyin akıl ve gözlem yoluyla Tanrı'ya olan inancını esas alan bir felsefi görüştür.

Deizmin görüşleri nelerdir?

Diğer bir adı Yaradancılık olan deizm temelde tüm dinleri reddeder ve tek tanrıya inanır. Dinsel bilgiye akıl yoluyla ulaşılabileceğini savunur. Vahiy gibi konular reddeder. Tanrı dünya hayatına ve evrene müdahale etmez.

Deizmin argümanları nelerdir?

Deizm, evreni yaratan yaratmıştır daha sonra bu yaratıcının evrene herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını savunan bir inanç biçimidir. Deizm inancı dinleri reddeder. Deizm hiçbir dinin doğru olmadığını, dinlerin insan ürünü olduğunu savunur. Deizme göre yaratıcı evreni yaratmakla sorumludur.

Deizm temsilcileri kimlerdir?

12. Deizmin önemli temsilcileri arasında; Voltaire, Rousseau, Thomas Paine, Benjamin Franklin, George Washington, Thomas Jefferson, James Madison ve John Adams vardır.