Cuma günü nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Cuma günü nasıl yazılır?
  2. Cumada nasıl yazılır?
  3. Haziran ayı nasıl yazılır?
  4. Günler nasıl yazılır TDK?
  5. Pazartesi günü nasıl yazılır?
  6. Evde nasıl yazılır TDK?
  7. Yön adları nasıl yazılır TDK?
  8. Yer yön adları nasıl yazılır?
  9. Yemyeşil kelimesi nasil yazılır?
  10. Dökümanın doğru yazılışı nedir?

Cuma günü nasıl yazılır?

Gün ve ay adları tek başlarına kullanılırsa küçük harfle başlar. Ancak, gün ve ay adları belirli bir günü ya da tarihi belirttiğinde “özel ad işlemi gördüklerinden” dolayı büyük harfle başlarlar. Tarih belirten gün ve ayların yazımları bu kadar.

Cumada nasıl yazılır?

Alıntı: ---Gün ve ay adları özel ad değildir. Bu nedenle de ardına gelen takılar kesme işaretiyle ayrılmaz. Yani cuma'lar, cuma'ya, haziran'da vb yanlıştır.

Haziran ayı nasıl yazılır?

Belirli bir tarihe bağlanmayan/yanında rakam bulunmayan gün ve ay isimleri küçük harfle başlar: Bu yıl okullar haziranda kapanacak.

Günler nasıl yazılır TDK?

Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adları büyük harfle başlar: Salı günü, , 28 Aralık 1982'de göreve başladı. Lale Festivali 25 Haziran'da başlayacak. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genellikle eylülün ikinci haftasında öğretime başlar.

Pazartesi günü nasıl yazılır?

Ay, gün adları; belli bir günü, tarihi anlatırsa, büyük harfle yazılır. Bu durumda, özel ad işlemi görürler. Futbolseverler, 28 Mart Pazar'ı iple çekiyor olmalılar. Büyük kızım Gözde, torunlarım Cansu ile Ali Emre, Pazartesi günü Mersin'e geliyorlar.

Evde nasıl yazılır TDK?

Bu bir yazım kuralıdır. Bulunma durumu eki olan -da / -de / -ta / -te'nin yazılışı öncesindeki kelimeye daima bitişik yazılır: Yolda, işte, evde, caddede, sokakta, şehirde, ülkede, dünyada, evrende, bende, sizde vb. örneklerde olduğu gibi daima bitişik yazılır.

Yön adları nasıl yazılır TDK?

Yön adları, yer adından önce gelirse, büyük harfle; sonra gelirse, küçük harfle başlatılır.

Yer yön adları nasıl yazılır?

Yer-yön bildiren (doğu ,batı,güney,kuzey,orta…) sözcükler, tek başına ya da özel isimden sonra kullanıldıklarında küçük harfle,özel isimden önce kullanıldıklarında büyük harfle başlar: *Siz Kuzey Amerika'yı gördünüz mü?

Yemyeşil kelimesi nasil yazılır?

Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.

Dökümanın doğru yazılışı nedir?

TDK çevrimiçi sözlüğüne göre Fransızcadan Türkçeye geçen dokuman, belge anlamına gelmektedir. Ancak bu sözlükte doküman mı, doküman mı hangisinin doğru olduğu sorgulanmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) online sözlüğünde yer alan doküman kelimesinin doğru yazımı doküman şeklindedir.