Hata ayıklama süreci nedir?

İçindekiler:

  1. Hata ayıklama süreci nedir?
  2. Işlemsel süreç nedir?
  3. Algoritmik düşünme becerisi nedir?
  4. Disiplinlerarası düşünme nedir?
  5. Global düşünmek ne demek?
  6. Hipotetik düşünce ne demek?
  7. Omnipotent düşünme nedir kpss?
  8. Postformal düşünce nedir?

Hata ayıklama süreci nedir?

Hata ayıklama deneysel bir yaklaşımdır. Neyin hatalı gittiğine dair bir fikir oluştuğunda programı değiştirerek tekrar çalıştırırız. Böylece programlamaya yeni bir boyut daha kazandırmış oluruz. Programlama, program doğru biçimde çalışana kadar aşamalı olarak hata ayıklama sürecidir.

Işlemsel süreç nedir?

Biçimsel bir dizgeye ilişkin açık seçik ve uygulamada birbirini izleyen işlem ya da kurallar bütünü.

Algoritmik düşünme becerisi nedir?

Algoritmik düşünme; bir işlemi tamamlamak veya bir problemi çözmek için oluşturulan sistematik ve ayrıntılı işlemler bütünü olarak tanımlanabilir. ... Algoritmik düşünme becerisi özellikle Matematik ve Fen Bilimleri gibi bazı sayısal dersler için stratejik önemi vardır.

Disiplinlerarası düşünme nedir?

Jacops (1989)disiplinlerarası öğretim yaklaşımını merkeze bir konuyu, olayı, problemi, başlığı ya da deneyimi, birden fazla disiplinin yöntemi ve anlayışıyla ele alan bir yaklaşım olarak tanımlamıştır. ... Tüm bu sebeplerden dolayı disiplinler arası yaklaşım eğitim sisteminin önemli bir parçası haline gelmektedir.

Global düşünmek ne demek?

Global Düşünme: Temeli, öğrenmeyi kolaylaştırmak için harita çizmeye dayanmaktır. Öğrenmemiz gereken bilgilerin haritalaştırılması esastır. Zihin haritaları, kavram haritaları vb. Refleksif Düşünme: Kendini gözlem ve analiz konusu olarak alan öznenin tutumudur.

Hipotetik düşünce ne demek?

HİPOTETİK DÜŞÜNME- Eğitim Bilimleri. HİPOTETİK DÜŞÜNME Problemlerin çözümünde sadece var olan somut yöntemler değil, çözüme ilişkin olası (farklı) yollar belirleyip (hipotez geliştirip) bunları test edebilmektir. Iraksak düşünmeye dayanır.

Omnipotent düşünme nedir kpss?

Omnipotent Düşünce: Ergen kişinin yaşamı basite almasıyla beraber ”benim gücüm her şeye yeter” demesidir. Ergen kişinin yaşamı çok basite almasıdır.

Postformal düşünce nedir?

Postformal düşünce, gelişimin önceki aşamalarından daha esnek, mantıklı, ahlaki ve entelektüel karmaşıklıkları kabul etmeye istekli ve diyalektik olarak tanımlanmıştır .