Isim tescil etme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Isim tescil etme nasıl yapılır?
  2. Isim tescil ettirmek ne kadar?
  3. Ünvan patenti nasıl alınır?
  4. Tescil edilen marka nedir?
  5. İsim hakkı alma ne demek?
  6. Marka tescili almak ne kadar?
  7. Tescil anlamı ne demek?
  8. Marka tescili nedir kısaca bilgi?
  9. Marka ismi almaya ne denir?
  10. İsim patent hakkı nedir?

Isim tescil etme nasıl yapılır?

Marka tescili yapmak için 2 seçeneğiniz bulunmaktır; Kendiniz TPE (Türk Patent Enstitüsü) sitesine giderek online başvuru yapabilirsiniz veya TPE'nin Marka Vekillerinden (Yetkili Patent Ofisleri) aracılığıyla başvurunuzu yapabilirsiniz.

Isim tescil ettirmek ne kadar?

Marka Tescil Fiyatları
Marka Tescil Belgesi Düzenleme625 TL
Koruma Süresi Sona Eren Marka Marka Yenileme1080 TL
Marka Tescil Belgesi Sureti300 TL
Marka Sicil Sureti300 TL
Devir - Kısmı Devir İşlemi Kayıt715 TL
11 satır daha

Ünvan patenti nasıl alınır?

Patent Nasıl Alınır?
  1. Türk Patent ve Marka Kurumu başvurusu yapılır.
  2. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından araştırma raporu verilir.
  3. Araştırma raporu yayınlanır.
  4. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent inceleme raporu verilir.
  5. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent belgesi (uygun bulunması halinde) verilir.
BE

Tescil edilen marka nedir?

Bir işletmenin ürettiği mal ya da hizmeti diğer işletmelere ait mal ya da hizmetlerden ayrılmasını sağlayan işarete marka denir. Bu işaretin yasal olarak korunması haline ise marka tescili adı verilir.

İsim hakkı alma ne demek?

İsim Hakkı; İşletme sahibi veya şahısların ürün veya hizmetlerine verdiği ada isim hakkı denilmektedir. Genel olarak isim hakkı olarak bilinse de aslında bu konu marka tescilidir. İşletmeler veya şahıslar ürün ve hizmetlerine verdikleri isimleri ancak koruma altına alması durumunda bu hakka sahip olabilmektedirler.

Marka tescili almak ne kadar?

Marka başvuru ücreti genellikle 250 TL olarak bilinir. Marka tescilinin ücreti ise 650 liradır. Bunun yanı sıra ek marke başvuru ücreti 250 TL ve marka yenileme ücreti ise 840 TL olarak belirlenmiştir.

Tescil anlamı ne demek?

Herhangi bir şeyi resmi olarak kaydetme ve kütüğe geçirme işlemine tescil denir. Tescil kavramı birçok farklı alanda kullanılır olsa da bu kavram en çok marka tescili, gayrimenkul tapu tescili ve trafik tescili olarak karşımıza çıkar.

Marka tescili nedir kısaca bilgi?

Bir işletmenin ürettiği mal ya da hizmeti diğer işletmelere ait mal ya da hizmetlerden ayrılmasını sağlayan işarete marka denir. Bu işaretin yasal olarak korunması haline ise marka tescili adı verilir.

Marka ismi almaya ne denir?

İsim hakkı almak bireylerin sahip oldukları markayı özelleştirmeleri için gereklidir. Türk Patent Kurumu tarafından verilen isim hakkı sayesinde bireylerin markalarını özelleştirme dünya çapındaki tüm kullanımlarında marka ismini oluşturan şahsa ait olduğunu belirtmenizi sağlayan bir haktır.

İsim patent hakkı nedir?

Patent Hakkı; buluş sahibinin, patent ile tescilli olan bir ürününü belirli bir süre üretme, kullanma, satma, ithal etme, kendi izni ile ürettirme (lisans) ve ithal etme hakkına sahip olmasıdır. Patent Hakkı olduğunu gösteren resmi belgeye ise, Patent Tescil Belgesi denir.