Piksel kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Piksel kelimesinin anlamı nedir?
  2. Pixel neyin kısaltması?
  3. Çözünürlük kavramı neyin karşılığıdır?
  4. Monitörlerde çözünürlük ne demektir?
  5. Oyunda çözünürlük ne işe yarar?

Piksel kelimesinin anlamı nedir?

Ekrandaki bir görüntünün en küçük üçlü nokta grubu piksel olarak adlandırılır. Piksel, İngilizce resim anlamına gelen picture kelimesinin kısaltılması olarak kullanılır. Piksel nedir, ne işe yarar?

Pixel neyin kısaltması?

Pixel, picture sözcüğünün kısaltması olan pix ve element sözcüğünün ilk iki harfiden oluşmaktadır. Pikselin Türkçe karşılığı “Gözek” olarak adlandırılmaktadır.

Çözünürlük kavramı neyin karşılığıdır?

Çözünürlük görüntü oluşturan bir ekranın içinde bulunan piksel sayısıyla ifade edilebilir. Başka türlü de ifade etmek gerekirse dikeyde ve yatayda olmak üzere ekranda var olan piksel sayısına çözünürlük deniyor.

Monitörlerde çözünürlük ne demektir?

Ekran çözünürlüğü, bir ekranın hem yatay hem de dikey olarak gösterebileceği piksel sayısıdır. Bu nedenle, 19 çözünürlüğüne (1080p veya Full HD olarak da bilinen popüler bir çözünürlük) sahip bir ekran, dikey olarak 1080 piksel ve yatay olarak 1920 piksel görüntüleyebilir.

Oyunda çözünürlük ne işe yarar?

Monitör çözünürlüğü, monitörünüzün gösterebildiği piksel sayısıdır. ... Oyun oynarken ekran kartınız her bir pikseli ayrı ayrı işlemektedir. Bu yüzden çözünürlüğü ne kadar düşürürseniz, ekran kartınız daha az piksel işler. Sonuç olarak bu, ekran kartına daha az yük binmesi anlamına gelir.