AliExpress vergi kalktı mi?

İçindekiler:

  1. AliExpress vergi kalktı mi?
  2. AliExpress vergi kargo dahil mi?
  3. AliExpress neden vergi alıyor?
  4. Aliexpress ÖTV hangi ürünlerde?
  5. Ekran kartında ÖTV var mı?

AliExpress vergi kalktı mi?

AliExpress üzerinden satın alınan ürünler 2019 yılından önce rahatlıkla getirilirken şimdi gümrük vergisi engeline takıldı. Artık yeni yasa ile AliExpress gibi web siteleri üzerinden gelen ürünler için gümrük vergisi alıcı tarafından ödenecek.

AliExpress vergi kargo dahil mi?

AliExpress üzerinden satın aldığınız ürünler için vergi ödemesi kargo firmaları tarafından sağlanıyor. Aldığınız ürün PTT kargo ile geliyorsa, kapıda teslimatı sırasında da verginizi ödeyebilirsiniz.

AliExpress neden vergi alıyor?

Uygun fiyatları, farklı ürün yelpazesi ve düşük ürün bedellerinde uygulanan vergi muafiyeti sebebiyle ülkemizde popüler olan AliExpress üzerinden satın alınan ürünlerden 2019 yılından beri gümrük vergisi alınıyor.

Aliexpress ÖTV hangi ürünlerde?

Monitörler, video kayıt yansıtma ve gösterme cihazları, ses kayıt ve dinleme cihazları, DVD playerlar ve projektörler içinse ÖTV oranı %7 olarak hesaplanıyor. ÖTV'nin %20'nin üstünde olduğu ürünler ise canlı hayvanlardan elde edilen kürkler ve taklit kürkler. Bu ürünlerden %25 ÖTV alınmaktadır.

Ekran kartında ÖTV var mı?

Bilgisayar, laptop, tablet gibi ürünlerde Özel Tüketim Vergisi bulunmamaktadır. Başka bir deyişle, bilgisayar, laptop, tablet bilgisayar ÖTV'ye tabi değildir.