Sınıf öğretmenliği nedir maaşı?

İçindekiler:

  1. Sınıf öğretmenliği nedir maaşı?
  2. Sınıf öğretmeni kaç saat ek ders alır?
  3. 30 saat ek ders ücreti ne kadar?
  4. 31 saat derse giren öğretmen kaç saat ek ders alır?
  5. Maas karsiligi kac saat derse girmek gerekir?
  6. Sınıf rehberliği kaç ek ders?
  7. Rehberlik dersinden ek ders alınır mı?
  8. 20 saat derse giren kaç saat ek ders alır 2019?
  9. Rehberlik dersine giren öğretmen ek ders alır mı?
  10. Bir öğretmen en fazla kaç saat ek ders alır?
  11. Rehberlik dersi kalktı mı?
  12. Sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti ne kadar?
  13. Bir nöbet kaç ek ders?
  14. Öğretmenlerin ek ders ücretleri nasıl hesaplanır?
  15. Öğretmenlerin ek ders ücreti ne kadar?
  16. Ek ders ücreti 2020 ne kadar?
  17. Okul müdürü kaç saat ek ders alır 2020?
  18. Öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?
  19. Öğretmenler Tatilde maaş alıyor mu?
  20. Öğretmenlerin ek ders ücreti ne zaman yatacak?
  21. Hafta sonu DYK kurs ücreti ne kadar?

Sınıf öğretmenliği nedir maaşı?

Sınıf öğretmenleri çalıştıkları yere ve tecrübelerine göre maaş alırlar. Mezun olduktan sonra ilk defa çalışmaya başlayan sınıf öğretmenleri 2 bin 500 lira maaş alırlar. ... Bu seviyede sınıf öğretmenlerinin ortalama maaşı ise 3 bin 900 lira seviyelerinde olur.

Sınıf öğretmeni kaç saat ek ders alır?

Sınıf öğretmeni ve Okul Öncesi öğretmenin aylık karşılığı ders görevi 18 saattir. Geri kalan (30-18) 12 saati zorunlu ek ders görevi olarak geçmektedir. Sınıf öğretmeni ve Okul Öncesi öğretmenleri 30 saat derse girdiği için, her 10 saate 1 saat toplamda 30 saat olduğu için (30/10) 3 saat planlama ek dersi alır.

30 saat ek ders ücreti ne kadar?

30 saat derse giren bir öğretmen eğer ücretli öğretmen ise maaşı 30 saat üzerinden hesaplanır. Aylık 120 saat ek ders alan bir ücretli öğretmen bu durumda yaklaşık 2.

31 saat derse giren öğretmen kaç saat ek ders alır?

Toplamda haftalık bir fiil 31 saat derse girdiği için, her 10 saate 1 planlamadan 30 saate 3 planlama alır. Hesaplarsak: 15+2+3=20 saat ek ders alır.

Maas karsiligi kac saat derse girmek gerekir?

Maddesine göre, Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin girmiş oldukları haftalık 15 saat dersi maaş karşılığı olarak sayılmaktadır. 15 saatten daha fazla rutin müfredat kapsamında okuttukları ders görevleri için ise ek ders ücreti olarak hesaplanmaktadır.

Sınıf rehberliği kaç ek ders?

Yazının 5. Maddesinde yazılı bulunan “Sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf şube rehber öğretmenlerinin, anılan Kararın 6'ncı maddesinin beşinci fıkrasına göre haftada 2 saat ek ders ücretinden yararlandırılmaları, gerekmektedir” ifadesi uyarınca 8 ve 12'ler dahil tüm sınıf şube rehber öğretmenleri ayrıca bu ...

Rehberlik dersinden ek ders alınır mı?

Bu çerçevede, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri kapsamında danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber Öğretmenlerinin, bu görevleri karşılığında Rehberlik ve Kariyer Planlama Dersini okutup okutmadıklarına bakılmaksızın aylık ve ek ders ücreti ...

20 saat derse giren kaç saat ek ders alır 2019?

Bu ise dersi programlama ve hazırlık olarak eklenmektedir. 9- 20 saat derse giren öğretmen için 1 saat ek ders, 20 - 30 saat ders için 2 saat, 30 ve üzeri için 3 saat ayrıca ek ders eklenir. Toplamda 13+ 2+ 2 =17 saatlik ek ders ücreti maaşa ek olarak ödenmektedir. Sınıfı yok ise 13+ 2= 15 saatlik ek ders ücreti alır.

Rehberlik dersine giren öğretmen ek ders alır mı?

(1) Bir saati Rehberlik ve Kariyer Planlama dersi olmak üzere haftada 30 saat derse giren öğretmenin, ... Sınıf sorumluluğu fiilen bir ders olmadığı için ve toplamda fiilen okuttuğu ders saati 30 olduğu için 15 saat maaş karşılığı çıkarıldıktan sonra geriye kalan 15 saat ek ders olarak değerlendirilir.

Bir öğretmen en fazla kaç saat ek ders alır?

İşte detaylar… Öğretmenler, 15 saat karşılığında net maaş almaktadır. Bununla birlikte ek ders de alabilirler. Ek ders hiç alınmayacağı gibi azami olarak son düzenleme ile birlikte 40 saate kadar toplam ders alınabilmektedir.

Rehberlik dersi kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, tarih 17 sayılı Sınıf Rehberlik Programı (Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim) konulu kararına göre; Ortaokul Rehberlik ve Kariyer Planlanma Dersi Öğretim Programı tüm sınıf düzeylerinde uygulamadan kaldırıldı.

Sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti ne kadar?

Kadrolu öğretmen gece ek ders ücreti: 20,94 TL oldu. Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti: 16,79 TL oldu.

Bir nöbet kaç ek ders?

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmekte; ancak, sadece bir nöbet görevi için üç saat ek ders ücreti ödenmektedir.

Öğretmenlerin ek ders ücretleri nasıl hesaplanır?

Ek ders ücreti şu şekilde hesaplanabilir:

  1. Öğretmenin girmiş olduğu toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders saati çıkarılır. ...
  2. Örneğin haftada 26 derse giren bir öğretmenin ek ders hesaplaması: ...
  3. Ardından toplam ek ders saati ile bir saatlik ödenen ek ders ücreti çarpılır.

Öğretmenlerin ek ders ücreti ne kadar?

Kadrolu öğretmen gündüz ek ders ücreti: 19,56 TL. Kadrolu öğretmen gece ek ders ücreti: 20,94 TL. Özel eğitim ek ders ücreti: 39,12 TL. Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti: 16,79 TL.

Ek ders ücreti 2020 ne kadar?

2020 Temmuz ayı itibariyle öğretmenlerin net ek ders ücretleri
Gündüz ek ders ücreti18,22 TL
Gece ek ders ücreti19,51 TL
Özel eğitim ek ders ücreti22,77 TL
Takviye kursu ek ders ücreti36,43 TL
Sözleşmeli Öğretmen15,64 TL

Okul müdürü kaç saat ek ders alır 2020?

ek ders görevi verilebilir. "hükümlerine göre eğitim faaliyetleri, yetiştirme kurslarında görevli okul yöneticilerine ders yılı içinde haftada 10 saat, yarıyıl ve yaz tatillerinde ise 44 veya 30 saat ek ders ücreti ödenir.

Öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?

Cevap: Okullarda öğretmen ihtiyacı olması halinde ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılabilecek ve ücretli öğretmenler uzaktan canlı ders yaptıkları kadar Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9'uncu maddesine göre ek ders ücreti ödenebilecektir.

Öğretmenler Tatilde maaş alıyor mu?

Ücretli öğretmen arkadaşlarımıza tatil dönemlerinde ve yaz tatillerinde herhangi bir ücret ödenmiyor. Herhangi bir iş güvenceleri de yok. ... Bu insanlar zaten asgari ücretin altında bir para kazanıyor.

Öğretmenlerin ek ders ücreti ne zaman yatacak?

Ülkemizin genelinde ek ders ücretleri her ay 1-7 arasında yatar. Bazı il Milli Eğitim Müdürlükleri ayın 15'ine kadar ek ders bekleten birimler vardır.

Hafta sonu DYK kurs ücreti ne kadar?

2021 Ocak ayında yapılan yüzde 7,36'lık zam oranı sonrasında DYK'lar hafta içi ek ders ücreti 39,11 TL , hafta sonu verilen DYK ise 41,9 TLoldu.