Satıcıyı nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Satıcıyı nereye şikayet edilir?
  2. Internetten dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?
  3. BTK ne işe yarıyor?
  4. BTK Tüketici şikayet nedir?

Satıcıyı nereye şikayet edilir?

Tüketici, satın aldığı herhangi bir mal ya da hizmet kusurlu ya da ayıplı çıktığında, mağduriyetini gidermek için eğer ilgili firmayla çözüm bulamıyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir.

Internetten dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?

Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim? Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim? 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun “İhbar ve şikayet” başlıklı 158' inci madde hükmü şu şekildedir: “(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir.

BTK ne işe yarıyor?

Türkiye'nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur. Başta cep telefonu olmak üzere elektronik kimlik bilgisini haiz cihazı çalınan veya kaybolan vatandaşlara hizmet sunmak amacıyla kurulan BTK'dan mesai saatleri dışında da hizmet alınabiliyor.

BTK Tüketici şikayet nedir?

Siber dünyadaki düzenlemelerin resmi adresi olan BTK şikâyet başvurularını değerlendirerek gerekli hukuki yaptırımları uygular. BTK'dan şu hizmetleri alabilirsiniz; ... Tüketici Şikâyeti gönderme. Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri.