E-arşiv için başvuru gerekli mi?

İçindekiler:

  1. E-arşiv için başvuru gerekli mi?
  2. E-arşiv Fatura görüntüleme nasıl yapılır?
  3. E-arşiv portal kullanıcı kodu nasıl alınır?
  4. E-fatura yerine e arşiv kesilirse ne olur?
  5. E arşiv fatura ne zaman kesilir?
  6. Gib kullanıcı kodu nasıl alınır?
  7. E-Arşiv portal iade faturası nasıl kesilir?

E-arşiv için başvuru gerekli mi?

e-Arşiv, e-İrsaliye ve e-Bilet Uygulamaları için ön başvuru yapılmaz. Özel Entegratör üzerinden aktivasyon işlemi yapıldığında doğrudan kullanılabilecektir.

E-arşiv Fatura görüntüleme nasıl yapılır?

Yapacağınız şey aslında çok basit. https://ebelge.gib.gov.tr/earsivsorgula.html adresine gidip görüntülemek istediğiniz faturanın e-Arşiv Uygulaması kapsamında düzenlenip düzenlenmediğinden emin olabiliyorsunuz.

E-arşiv portal kullanıcı kodu nasıl alınır?

5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portalına interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini ...

E-fatura yerine e arşiv kesilirse ne olur?

Genel Tebliği ile 1.1.2020'dan itibaren 350 TL) Türk lirasından aşağı olmamak üzere bu belgelere yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının %10'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.

E arşiv fatura ne zaman kesilir?

Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir. Hizmet teslimlerinde ise Sevk İrsaliyesi söz konusu olmadığı için e-Faturanın, hizmetin verildiği anda düzenlenmesi gerekmektedir.

Gib kullanıcı kodu nasıl alınır?

İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) web sayfamızdan veya uygulama marketlerden indirebileceğiniz GİB mobil uygulamamızdan, E-devlet ile Kayıt Ol menüsü aracılığıyla anında kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.

E-Arşiv portal iade faturası nasıl kesilir?

İade Faturası Nasıl Kesilir? İadeye Konu Olan Fatura Bilgileri kısmına gidip, satır ekle diyoruz, hangi fatura veya faturalara karşılık iade faturası kesiyor isek, bu faturaların istenen bilgilerini giriyoruz ve kaydederek işlemi noktalıyoruz.