E-Arşiv kimler için zorunlu?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv kimler için zorunlu?
  2. E-Arşiv ne zaman zorunlu?
  3. E-Arşiv Fatura kimler kesecek?
  4. E-Fatura uygulamasına ne zaman geçilecek?
  5. 2020 Faturasi 2021 e işlenir mi?

E-Arşiv kimler için zorunlu?

e-Arşive geçmek zorunlu mudur? ... VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

E-Arşiv ne zaman zorunlu?

2022 yılı e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu. 2021 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı cirosu 5 milyon TL'yi aşan firmaların 1 Temmuz 2022'de e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine, tarihinde ise e-defter uygulamasına geçmeleri zorunlu tutuldu.

E-Arşiv Fatura kimler kesecek?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-Fatura uygulamasına ne zaman geçilecek?

Bu kapsamdaki kullanıcılar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğe göre, 2021 yılında satış hasılatı 5 milyon TL üzeri olan şirketlerdir ve 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına geçmeleri, tarihinde ise e-defter uygulamasına ...

2020 Faturasi 2021 e işlenir mi?

Bu hükme göre, 2020 takvim yılına ilişkin mal ve hizmet alımlarına (vergiyi doğuran olayı 2020 yılında gerçekleşen) ait belgelerin 2021 takvim yılı aşılmamak şartıyla ilgili defterlere kaydedilmesi halinde, bu belgelerde gösterilen KDV tutarları indirim konusu yapılabilecektir.