E-Arşiv portaldan fatura nasil kesilir?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv portaldan fatura nasil kesilir?
  2. E-Arşiv iade faturası nasıl kesilir?
  3. E-Arşiv fatura iptal olur mu?
  4. E-Fatura kesen e-Arşiv kesebilir mi?
  5. E-Arşiv fatura PDF olarak nasıl indirilir?
  6. E-Arşiv fatura alıcıya nasıl teslim edilecek?
  7. E-Arşiv fatura üzerinde düzeltme yapılır mı?

E-Arşiv portaldan fatura nasil kesilir?

E-fatura nasıl kesilir örnek ile açıklayalım:
  1. Sisteme giriş yapıldıktan sonra modül seçim ekranından Arşiv Portal bölümüne tıklanır.
  2. Kullanıcı-mükellef bilgileri kontrol edilir.
  3. Ekranın solunda yer alan Belge İşlemleri bölümüne tıklanır ve Fatura Oluştur sekmesine geçilir.
  4. Faturaya ait istenen bilgiler doldurulur.
Daha fazla öğe...

E-Arşiv iade faturası nasıl kesilir?

İade Faturası Nasıl Kesilir? İadeye Konu Olan Fatura Bilgileri kısmına gidip, satır ekle diyoruz, hangi fatura veya faturalara karşılık iade faturası kesiyor isek, bu faturaların istenen bilgilerini giriyoruz ve kaydederek işlemi noktalıyoruz.

E-Arşiv fatura iptal olur mu?

e-Arşiv Fatura iptali işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştirilmelidir. Alıcı ve satıcı taraf, 7 gün içerisinde e-Arşiv faturayı iptal edebilir. Eğer bu süre aşılırsa ve fatura iptal edilmezse yeni bir fatura oluşturulabilir ve müşteriye gönderilebilir.

E-Fatura kesen e-Arşiv kesebilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.

E-Arşiv fatura PDF olarak nasıl indirilir?

1- E-Fatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gelen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan "Disket" butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gelen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.

E-Arşiv fatura alıcıya nasıl teslim edilecek?

​Mükellefler e-Arşiv Uygulaması kapsamında elektronik belge biçiminde oluşturdukları faturayı vergi mükellefi olmayanlarda uygulanan istisna haricinde alıcısına kâğıt ortamında teslim ederler. Vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen fatura, alıcının rızasına bağlı olarak kâğıt veya elektronik ortamda teslim edilecektir.

E-Arşiv fatura üzerinde düzeltme yapılır mı?

Düzenlenen E-Arşiv faturaları, özel entegratöre gönderildikten sonra GİB'e raporlama süresine kadar iptal edilebilir veya düzeltme yapılabilir. ... İptal edilen fatura, program kayıtlarında ve entegratör kayıtlarında ilgili fatura numarası ile iptal statüsünde görünür ve GİB'e bu statü ile raporlanır.