Sayı kavramı nasıl ortaya çıktı?

İçindekiler:

  1. Sayı kavramı nasıl ortaya çıktı?
  2. Sayı kavramı nedir?
  3. Doğal sayılar nasıl ortaya çıktı?
  4. Eski sayılar nelerdir?
  5. 10 lu sayı sistemi nedir?

Sayı kavramı nasıl ortaya çıktı?

Sayi sistemu ilk defa misirlilar tarafından kullanilan sayilardir. Misirlara ait olan sayi sistemi suan ki sayi sisteminin onderidir. ilkçağ mağara insanının kullandigi sayi sistemi Misirlarin kullandigi sayi sisteminin gelişmiş halidir. Sayi kavramını ortaya misirlar çıkarmıştır.

Sayı kavramı nedir?

Sayı : Rakamların tek başına veya bir çokluk belirtecek şekilde bir araya getirilmesi ile oluşturulan ifadeye sayı denir. Rakam, sayıları yazılı olarak göstermeye yarayan semboldür. 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 kümesinin elemanları onluk sayma sisteminin rakamlarıdır.

Doğal sayılar nasıl ortaya çıktı?

Doğal sayılar ilk defa Mısırlılar tarafından kullanılmıştır. Hiyeroglifler ile onluk sayı sistemi geliştirmiş ve kullanmışlardır. Doğal sayıları kullanmalarındaki amaç, sayma ve sıralamadır. Bu ihtiyaçlar üzerine doğal sayılar oluşturulmuştur.

Eski sayılar nelerdir?

Eski sayılar, insanların ihtiyaç duydukları sayılardı. Bu bakımdan en büyük ihtiyaç bugün rakamlar kümesi olarak bildiğimiz "1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9" sayıları idi.

10 lu sayı sistemi nedir?

Çok eski çağlardan beri alışılagelmiş sayma ve yazma yöntemi onlu sayma tekniğidir (on parmakla saymaktan doğduğu ileri sürülür). Onlu sayma ve yazma tekniğinde 10 rakam kullanılarak sayılar ifade edilir. Bu şekilde yazılan (yani rakamları olmak üzere toplam 10 rakam) sayılara 10 tabanlı sayılar denir.