Stok Takip Sistemi Nedir?

İçindekiler:

  1. Stok Takip Sistemi Nedir?
  2. Stok kaydı nedir?
  3. Stok yönetim sistemi nedir?
  4. Depo stok Programı Nedir?
  5. Depo paket programları nedir?
  6. Stok tutma nedenleri nelerdir?
  7. Neden stok yapılır?
  8. Stok yönetimi neden yapılır?

Stok Takip Sistemi Nedir?

Stok takibi, bir işletmenin faaliyetini yürütebilmek için satmak üzere aldığı ya da satılacak ürünü üretmek için kullandığı malzemelerin kaydıdır. Bu kaydın amacı işletmenin karlılığını arttırmak için stok ve üretim maliyetlerini en aza indirecek stoklama seviyesini tutturmaktır.

Stok kaydı nedir?

STOK KART KAYDI. Elinizde bulundurduğunuz ürünlerin kaydını yapabileceğiniz bir bölümdür. Elinizde bulundurduğunuz ürünleri gruplarına göre ayırıp alt gruplar oluşturup stoklarınızı tanımlayabilirsiniz. Stoklarınıza satışta veya alışta uygulamak istediğiniz iskonto varsa onları belirlemeniz mümkün .

Stok yönetim sistemi nedir?

Stok yönetimi” veya “envanter yönetimi” terimleri, bir şirketin herhangi bir zamanda ne kadar stoku olması gerektiğini belirleme sürecini ifade eder. Etkili bir stok yönetimi, müşteri memnuniyeti ve şirket kârları arasında denge sağlar.

Depo stok Programı Nedir?

Stok ve Depo Programı Stoklarınızı ve depolarınızı tam anlamıyla kontrol altına alan stok ve depo yönetimi, isterseniz depo bazında isterseniz depo grupları bazında listeleme yapmanıza olanak tanıyor. Tek bir listede belirli malzemelerin miktarlarını görebilir ve böylece etkin bir stok yönetimi sağlarsınız.

Depo paket programları nedir?

Depo yönetim programları ile stok listeleri yapabilir, geçmiş tarihli stoklarınızı kontrol edebilir, stok miktarınızı bir bakışta görebilir, eksik mallarınız için gerekli tedbirleri alabilir, sayım sonuçlarını bir araya toplayabilir, sınırsız barkod tanımlayabilir ve hem şube hem de depo bazında performans ve ...

Stok tutma nedenleri nelerdir?

Neden stok tutulur?
  • Belirli dönemlerdeki talep artışını karşılamak için: Belli dönemlerde talep artış ile karşılaşabilirsin. ...
  • Hazırlıksız yakalanmamak için: Ticari çalışmalar bazı hesaplama ve tahminlerle kontrol edilir. ...
  • Tedarik maliyetlerini düşürmek için: Toplu sipariş verilen ürünlerin tedarik maliyeti düşer.
Daha fazla öğe...

Neden stok yapılır?

İşletmelerin üretim yapabilmek için elinde bulundurduğu hammadde, yarı mamul ve mamullere stok denir. Şirketler için önemli maliyet kalemlerinden biri olan stok, ihtiyaç halinde elde bulunmazsa ya da gereğinden fazla depo edilirse, işletmenin harcamalarını artırır.

Stok yönetimi neden yapılır?

Stok Yönetiminin Avantajları Üretim sürecinin düzenli ve sürekli devam etmesini sağlar. ... Tedarik ve satış süreçleri düzene girer, böylece maliyet düşer. Maliyet muhasebesi daha rahat yapılabilir. Üretim süreçleri gerçeğe daha yakın olur ve yönetilmesi kolaylaşır.