E Fatura mükellefine e-Arşiv kesilebilir mi?

İçindekiler:

  1. E Fatura mükellefine e-Arşiv kesilebilir mi?
  2. E Fatura yerine e-Arşiv Fatura kesilirse ne olur?
  3. E Fatura cezası ne kadar?
  4. E-Arşiv Fatura ve e Fatura arasındaki fark nedir?
  5. E-arşiv Fatura ne zamana kadar iptal edilebilir?
  6. E-Arşiv Fatura kaç TL sınırı?

E Fatura mükellefine e-Arşiv kesilebilir mi?

e-Fatura yalnızca e-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-Fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı olması durumunda kullanılır. ... Hem e-Fatura hem de e-Arşiv kullanıcıları e-Fatura mükellefleri haricindekilere e-Arşiv faturası gönderebilir.

E Fatura yerine e-Arşiv Fatura kesilirse ne olur?

Genel Tebliği ile 1.1.2020'dan itibaren 350 TL) Türk lirasından aşağı olmamak üzere bu belgelere yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının 'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.

E Fatura cezası ne kadar?

halinde her bir belge için 380 TL usulsüzlük cezası kesilir.

E-Arşiv Fatura ve e Fatura arasındaki fark nedir?

e-Fatura'da, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e-Arşiv ise e-Fatura kapsamı dışındaki firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmesini ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesini sağlar.

E-arşiv Fatura ne zamana kadar iptal edilebilir?

e-Arşiv Fatura ve e-SMM belgelerinin iptal işlemlerinde 8 günlük sürenin tespiti e-belgenin alıcıya iletilme tarihinden itibaren başlar. İptal işlemi her durumda 8 günlük süre içinde yapılmalıdır.

E-Arşiv Fatura kaç TL sınırı?

e-Fatura veya e-arşiv faturaya geçme zorunluluğu olmayan firmaların aynı gün içinde bir vergi mükellefine keseceği KDV dahil 5.000 TL ve üzeri veya vergi mükellefi olmayan birine keseceği KDV dahil 30.000 TL ve üzeri e-arşiv faturalar GİB Portal üzerinden mali mühre ihtiyaç duyulmadan kesilebilir.