E-Fatura ne kadar kesilir?

İçindekiler:

  1. E-Fatura ne kadar kesilir?
  2. E-Fatura işlemleri nasıl yapılır?
  3. E faturaya geçen firmalar kağıt faturaları ne yapacak?
  4. Kimler e-Arşiv faturaya geçmek zorunda?
  5. Kimler e-Fatura?
  6. E-fatura kimlere zorunlu 2020?

E-Fatura ne kadar kesilir?

e-Fatura veya e-arşiv faturaya geçme zorunluluğu olmayan firmaların aynı gün içinde bir vergi mükellefine keseceği KDV dahil 5.000 TL ve üzeri veya vergi mükellefi olmayan birine keseceği KDV dahil 30.000 TL ve üzeri e-arşiv faturalar GİB Portal üzerinden mali mühre ihtiyaç duyulmadan kesilebilir.

E-Fatura işlemleri nasıl yapılır?

E-fatura başvurusu, efatura.gov.tr adresi üzerinden yapılır. Mükellef firma, kendisine gönderilen linkteki alanlara gerekli bilgileri doldurur. Bilgiler doldurulduktan sonra, özel entegratör tarafından bilgiler kontrol edilir. Eğer bir sorun yoksa, özel entegratör mükellef firmaya aktivasyon linki gönderir.

E faturaya geçen firmalar kağıt faturaları ne yapacak?

Gönderdiğiniz elektronik faturada düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde elektronik faturanın kağıt çıktısı irsaliye yerine geçer. Ancak bu kağıt çıktıya “İrsaliye yerine geçer” ifadesinin yazılması ve kağıdın kaşelenip imzalanması gerekmektedir.

Kimler e-Arşiv faturaya geçmek zorunda?

e-Arşive geçmek zorunlu mudur? ... VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

Kimler e-Fatura?

E-Fatura kullanması zorunlu tutulmuş kişiler e-Fatura mükellefi olarak adlandırılır. E-Fatura mükellefi olma şartları; 2019 yılı sonrasında brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzerinde seyreden şirketlerin, e-Fatura mükellefi olması zorunlu tutulur. Geçilmesi gereken en son tarih ise 1 Temmuz 2021'dir.

E-fatura kimlere zorunlu 2020?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tarihinde yayımlanan tebliğ kapsamında 2018 veya müteakip yıllık cirosu 5 milyon TL'yi aşan mükelleflere 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirildi.