Tel yüksekliği ne kadar olmalı?

İçindekiler:

  1. Tel yüksekliği ne kadar olmalı?
  2. Gitar teli neden cızırtı yapar?
  3. Gitarda entonasyon nedir?
  4. Entonasyon ayarı nedir nasıl yapılır?

Tel yüksekliği ne kadar olmalı?

perde de kalın mi'de, telin en alt noktası ile perde demirinin en üst noktası arasındaki mesafe 1,5-2 milim civarında olacaktır. Bununla orantılı olarak tel yüksekliği ince tellere doğru gidildikçe daha da aşağı inecektir. Eğer gitar sapında ve perde çakımında iyi bir işçilik var ise bu mesafe daha da aşağı inebilir.

Gitar teli neden cızırtı yapar?

Gitarınız doğru akort edilmiş ise, gitarda cızırtıya neden olabilecek sebepler başlıca şu şekilde sayılabilir: – Köprünün alçak olması, – Perdelerin (Fretlerin) Ayarsızlığı: Daha önce de bahsedildiği üzere gitarda perdeler ayarsız ise bu başlıca bir cızırtı sebebidir.

Gitarda entonasyon nedir?

Elektro gitar entonasyon ayarı dikkat edilecek bir konudur. Entonasyon, bastığınız perdeden tam olarak çıkması gereken notanın tınlamasıdır. ... Gitarın sap ayarını bir takım yardımlar ile sapın içinden geçen truss rod adı verilen metal çubuğu çevirerek yapabiliriz.

Entonasyon ayarı nedir nasıl yapılır?

Peki bu ayar nasıl yapılır, kulaktan yapılabilir mi, bir bakalım. elektro gitarda entonasyon ayarını, mükemmel olmasa da kaba ayarı kulakla yapmanız mümkündür. yapmanız gereken telin 12. perde harmoniği ile 12. perdeye parmağınız basılı haldeyken verdiği notanın aynı olmasını sağlamaktır.