E-Fatura mükellefleri e-Arşiv kesebilir mi?

İçindekiler:

  1. E-Fatura mükellefleri e-Arşiv kesebilir mi?
  2. E-Arşiv Fatura kimler kesebilir?
  3. E-Arşiv Fatura e-Fatura yerine geçer mi?
  4. Kimler e-arşiv fatura kesmek zorunda 2020?
  5. E-Fatura cezası ne kadar?
  6. E faturaya kaşe basılır mı?
  7. E-arşiv faturada ıslak imza zorunlu mu?
  8. E-arşiv Faturalarimi nereden görebilirim?
  9. E-arşiv faturaya nasil geçilir?
  10. Kimler e Fatura kullanmak zorunda 2021?

E-Fatura mükellefleri e-Arşiv kesebilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.

E-Arşiv Fatura kimler kesebilir?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-Arşiv Fatura e-Fatura yerine geçer mi?

Elektronik Arşiv Fatura (e-Arşiv Fatura) : Bu Tebliğde yer alan şartlara uygun şekilde elektronik ortamda oluşturulan ve e-Fatura dışında kalan elektronik faturadır. İlgili genel tebliğ de özetle; ... Uygulama kapsamına girmemekle beraber; mükelleflerce ihtiyari olarak, e-fatura uygulamasına geçilebilmesi de mümkündür.

Kimler e-arşiv fatura kesmek zorunda 2020?

e-Arşiv fatura kesmesi zorunlu olan kişiler/firmalar şu şekilde özetlenebilir: 2020 yılı içerisinde yıllık cirosu 5 milyon TL'yi aşanlar, 1 Temmuz 2020 itibariyle e-Arşiv ve e-fatura sistemine geçen ve e-defter uygulaması kullanan firmalar e-Arşiv fatura kesmelidir.

E-Fatura cezası ne kadar?

halinde her bir belge için 380 TL usulsüzlük cezası kesilir.

E faturaya kaşe basılır mı?

e-Arşiv fatura da kağıt fatura gibi VUK ve diğer vergi kanunu hükümlerine tabi olduğundan e-Arşiv faturaları da bu hükümler çerçevesinde düzenlenmelidir. Bu ifade sebebi ile e-Arşiv Fatura tasarımlarına kaşe ve imza eklenmelidir.

E-arşiv faturada ıslak imza zorunlu mu?

E-arşiv fatura, işletme sahibinin veya adına imzaya yetkili olanların ıslak imzası veya imza görüntüsünü (faturanın oluşturulması sırasında imzaya yetkili olanın imzasının) e-arşiv faturada yer verilmesi yeterlidir. E-arşiv faturanın kâğıt ortamında teslim edilmesi durumunda faturaya ıslak imza uygulanabilir.

E-arşiv Faturalarimi nereden görebilirim?

e-Arşiv Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden, fatura numarası veya firma adıyla da yapılabilir. Sorgulama işlemi esnasında paylaşılmasını istemediğiniz bilgiler gizli kalır.

E-arşiv faturaya nasil geçilir?

e-Arşiv Fatura uygulamasına nasıl geçilir?
  1. e-Arşiv'e geçmek için önünüzde 2 yol var: ...
  2. e-Arşiv uygulamasını, bilgi işlem sistemini entegre ederek kullanmak. ...
  3. e-Arşiv Özel Entegratörü aracılığı ile uygulamayı kullanmaya geçmek. ...
  4. e-Fatura uygulamasına zaten geçmiş olan mükelleflerin durumu.
Daha fazla öğe...

Kimler e Fatura kullanmak zorunda 2021?

2021 yılı brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafı iş hasılatı) 5 Milyon TL'yi aşan işletmeler, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.