Kimler e Arşiv fatura kesmek zorunda değil?

İçindekiler:

  1. Kimler e Arşiv fatura kesmek zorunda değil?
  2. E Arşiv fatura zorunlu mu?
  3. Kimler e Arşiv fatura kesmek zorunda 2020?
  4. E Arşiv fatura zorunluluğu nedir?
  5. Kimler e arşiv fatura kesecek?
  6. E arşiv kimler geçecek?
  7. E-arşiv fatura mükellefleri kimlerdir?
  8. E faturaya geçenler e arşive geçmek zorunda mı?
  9. E fatura ve E arşiv fatura nedir?
  10. 2021 e-fatura kimlere zorunlu?

Kimler e Arşiv fatura kesmek zorunda değil?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E Arşiv fatura zorunlu mu?

Tebliğ'e göre; e-Fatura'yı kullanan tüm mükelleflerin tarihi itibariyle e-Arşiv Fatura kullanmaları zorunlu hale getirildi. 2018 yılı cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren e-Fatura ve e-Arşiv kullanmaları gerekiyor.

Kimler e Arşiv fatura kesmek zorunda 2020?

e-Arşiv fatura kesmesi zorunlu olan kişiler/firmalar şu şekilde özetlenebilir: 2020 yılı içerisinde yıllık cirosu 5 milyon TL'yi aşanlar, 1 Temmuz 2020 itibariyle e-Arşiv ve e-fatura sistemine geçen ve e-defter uygulaması kullanan firmalar e-Arşiv fatura kesmelidir.

E Arşiv fatura zorunluluğu nedir?

e-Arşiv Fatura sistemi ile hazırlanmış faturaların, alıcının ve göndericinin arasında güvenli bir şekilde ulaşması için geliştirilmiş bir sistemdir. Vergi Usul Kanunu VUK 509 hükümlerine göre, e-Arşiv kullanıcısı olabilmek için e-Fatura kullanıcısı olma zorunluluğu vardır.

Kimler e arşiv fatura kesecek?

VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

E arşiv kimler geçecek?

Aynı gün içerisinde vergi mükellefi olmayan kişilere 30 bin TL'nin üzerinde fatura düzenleyenlerin, Aynı gün içinde vergi mükelleflerine, tüm vergiler dahil 5 bin TL'nin üzerinde fatura düzenleyenlerin e-arşiv faturaya geçiş yapmaları gerekiyor.

E-arşiv fatura mükellefleri kimlerdir?

E-arşiv fatura mükellefleri, 433 sıra numaralı VUK Genel Tebliği kapsamında belirtilen şartları taşıyan kurumlardır. Bu doğrultuda genel olarak 2015 ve sonraki dönemlerde brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan işletme ve e-ticaret firmalarına e-arşiv fatura zorunluluğu getirilmiştir.

E faturaya geçenler e arşive geçmek zorunda mı?

e-Arşiv Fatura Geçiş Zorunlu mu? ... e-Fatura uygulamasına zorunlu veya isteğe bağlı olarak dahil olan/olacak olan mükellefler (e-Fatura mükellefi olmayanlara düzenlenecek faturalar), e-Fatura uygulamasına geçtikleri tarihte e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

E fatura ve E arşiv fatura nedir?

e-Fatura'da, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e-Arşiv ise e-Fatura kapsamı dışındaki firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmesini ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesini sağlar.

2021 e-fatura kimlere zorunlu?

2021 yılı brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafı iş hasılatı) 5 Milyon TL'yi aşan işletmeler, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.