Gib portal nedir?

İçindekiler:

  1. Gib portal nedir?
  2. Gib portal e-Arşiv fatura iptali nasıl yapılır?
  3. E-arşiv faturaları nereden görebilirim?
  4. GİB sistemi nedir?
  5. GİB tebligat ne demek?
  6. E-arşiv Fatura geri iadesi nasıl yapılır?

Gib portal nedir?

Gib Portal, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde e-fatura ve e-arşiv fatura kesmenize yardımcı olan bir uygulamadır. Gib Portal üzerinden e-fatura mükellefi olmasanız da İnternet Vergi Dairesi bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak fatura kesmeniz mümkün.

Gib portal e-Arşiv fatura iptali nasıl yapılır?

e-Arşiv fatura kullanıcısı tarafından düzenlenmiş e-arşiv faturalar için gelen iptal talepleri için GİB platformu üzerinde “Gelen İtiraz/İptal Bildirimleri” sekmesinde onaylama veya reddetme işlemleri yapılmalıdır.

E-arşiv faturaları nereden görebilirim?

e-Arşiv Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden, fatura numarası veya firma adıyla da yapılabilir. Sorgulama işlemi esnasında paylaşılmasını istemediğiniz bilgiler gizli kalır.

GİB sistemi nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı Portalı; e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Bilet gibi e-Dönüşüm uygulamalarını dijital alanda kullanabilme imkanı sunan resmi bir portaldır. GİB Portalı fatura oluşturma, kesme gibi temel işlemler için cevap alabileceğiniz bir uygulamadır.

GİB tebligat ne demek?

Elektronik tebligat; gerekli resmi bilgilendirmelerin fiziki ortamda değil elektronik ortamda oluşturulup gönderilmesidir. ... Elektronik ortamda yapılan tebligat, fiziki ortamda yapılan tebligat ile eşit şartları doğurur. e-Tebligat, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi aracılığı ile alıcılarına gönderilir.

E-arşiv Fatura geri iadesi nasıl yapılır?

Eğer satış internet üzerinden gerçekleştiyse müşteri ürünü iade etmek istediğinde elektronik ortamdan kendisine gönderilen faturanın kâğıt çıktısını alıp iadeye ilişkin bölümünü doldurabilir ve ürünle birlikte satıcıya gönderebilir. Kimi e-arşiv faturalar ise kendiliğinden iade bölümüne sahiptir.