Efatura nasıl görüntülenir?

İçindekiler:

  1. Efatura nasıl görüntülenir?
  2. E-Fatura mükellefleri Kağit fatura kesebilir mi?
  3. E-fatura kim tarafından düzenlenir?
  4. E arşiv gelen fatura nereden Görüntüleme?
  5. 2021 de Kimler E irsaliye kullanmak zorunda?
  6. E-fatura sistemi nasıl işliyor?

Efatura nasıl görüntülenir?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-Fatura mükellefleri Kağit fatura kesebilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır.

E-fatura kim tarafından düzenlenir?

Veri formatı ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen e-Fatura, ülkemizde 397 sıra nolu VUK tebliğiyle hayata geçirilerek, tarihinden itibaren uygulamaya girmiştir.

E arşiv gelen fatura nereden Görüntüleme?

Bir mükellefin e-arşiv kapsamında fatura düzenleme yetkisinin olup olmadığını GİB'in ebelge.gib.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

2021 de Kimler E irsaliye kullanmak zorunda?

2021 yılı hesap dönemi brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 25 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 01.07.2022 tarihinden itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçmeleri ve bu tarihten itibaren düzenleyecekleri sevk irsaliyelerini istisnai durumlar haricinde, e-İrsaliye olarak düzenlemeleri ve ...

E-fatura sistemi nasıl işliyor?

e-fatura elektronik ortamda hazırlanır ve gönderilir. Faturaların müşteriye gönderimi için kargolamaya gerek kalmaz. e-faturayı anında müşterinize iletilir. e-Faturalar dijital ortamda arşivlenir ve arşivleme işleminden kurtulursunuz.