YKB Sanal POS Nedir?

İçindekiler:

  1. YKB Sanal POS Nedir?
  2. Sanal POS hizmeti nedir?
  3. Sanal POS güvenli midir?
  4. Sanal POS yasal mı?
  5. E-ticaret sitesi sanal POS nasıl alınır?
  6. POS cihazı nasıl çalışır?

YKB Sanal POS Nedir?

SSL sertifikası bulunmayan işyerleri tarafından kullanılan, kart bilgilerinin Yapı Kredi'ye ait güvenli ortamda girilen, bakım ve onarımı Yapı Kredi tarafından sağlanan bir ödeme sayfasıdır.

Sanal POS hizmeti nedir?

Sanal POS sistemi, ürün ya da hizmetlerini online alışveriş ile E-Ticaret sitelerinden banka kartı ve kredi kartı ile ödeme alabilmek için kullanılır. POS (Point of Sale) cihazlarının sanal versiyonu olarak bilinmektedir ve VPOS (Virtual Point Of Sale) olarak da ifade edilir.

Sanal POS güvenli midir?

Sanal pos güvenli mi? Sanal POS'un herhangi bir web sitesine entegre edilebilmesi için bankalar belli güvenlik önlemlerini zorunlu tutarlar. Bu denetimler gerçekleşmeden sanal pos kullanımına izin verilmez. Sanal pos kullanımı herhangi bir kredi kartı kullanımından daha fazla risk taşımaz.

Sanal POS yasal mı?

Bir e-ticaret sitesi kiralık Sanal POS ile işlem yaptığında POS'u kiraladığı işletmenin ürünle ilgili iade, garanti ve diğer satış sonrası sorumlulukları da üstlenmesi gerekir. ... Kiralık Sanal POS yasal değildir ve belki daha da önemlisi kesinlikle güvenlik konusunda garanti veremez.

E-ticaret sitesi sanal POS nasıl alınır?

Onay sürecinde E-ticaret sitesi banka tarafından kontrolden geçirilir. Banka tarafından Sanal Pos başvurusunun onaylanması sonrasında firmanın sisteme entegrasyon işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem sonrasında bir uygulama eğitimi verilir, eğitim sonrası testten geçirilerek Sanal Pos ile ürün satışı devreye alınır.

POS cihazı nasıl çalışır?

Pos cihazlarının çalışma biçimi basittir. Pos cihazları çipli ve çipsiz olarak ikiye ayrılmaktadır ve genel olarak çipsiz olmaktadır. Kart pos cihazına okutulur ve satış butonuna basılarak tutar girilir. Bazı pos cihazlarında önce satışın yapılıp, sonra kartın okuttuğu da görülmüştür.