Alibaba dan nasıl satış yapılır?

İçindekiler:

  1. Alibaba dan nasıl satış yapılır?
  2. Alibaba ne kadar komisyon alıyor?
  3. Aliexpress den satış nasıl yapılır?
  4. Çinli şirketin adı neden Alibaba?

Alibaba dan nasıl satış yapılır?

Firmalar, Alibaba ya da Aliexpress üzerinde kendi mağazalarını açarak, dünya geneline ürünlerini toptan olarak B2B firmalarına satabilecekleri gibi, doğrudan tüketicilere satış yapabilmekteler. Alibaba'da satış yapmak / Aliexpress satış yapmak için bir mağaza açmanız ve ürünlerinizi burada listelemeniz gerekmekte.

Alibaba ne kadar komisyon alıyor?

Alibaba.com'da her işlem için yüzde 2 ile yüzde 5 oranında bir komisyon alınır. Bir diğer merak edilen konu ise Alibaba vergi oranlarıdır. Alibaba'da satış yaptığınızda her satışınız için fatura kesmeniz gerekir.

Aliexpress den satış nasıl yapılır?

AliExpress'te mağaza açmak oldukça basit ve hızlı bir işlemdir. AliExpress Türkiye sitesindeki kayıt sayfasına giderek AliExpress'e Katılın seçeneğine tıklamalısınız. Ardından vergi mükellefi olunan ülke seçimini yapıp e-posta doğrulama adımını tamamlamalısınız.

Çinli şirketin adı neden Alibaba?

Ma, Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada iyi bir e-ticaret portalının eksik olduğunu fark etmiş, Alibaba ismini de ABD'de bulmuş. ... San Fransisco'da bir kafede aklına Ali Baba ismi gelmiş ve etrafındakilere “Alibaba nedir biliyor musunuz?” diye sormuş.