Vergi muafiyet belgesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Vergi muafiyet belgesi ne demek?
  2. Çalışma muafiyet belgesini kimler alabilir?
  3. Aşağıdakilerden hangisi gelir vergisinde esnaf muaflığından yararlanamaz?
  4. Gelir Vergi Muafiyeti kimlere tanınır?

Vergi muafiyet belgesi ne demek?

Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi nedir? ... Ticari faaliyetler kapsamı 193 sayılı Gelir Vergisi kanununun 9'uncu maddesinde belirtilen esnaf muafiyet şartlarına uygun olan kişiler, "Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi" alarak elde ettikleri gelir üzerindeki vergiden muaf olurlar.

Çalışma muafiyet belgesini kimler alabilir?

- Yurt içi ve dışı müsabaka, kamplara katılacak milli sporcular, seyircisiz, profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler. - ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ve bu kişilerin yanlarında bulunan refakatçileri, sınav görevlileri.

Aşağıdakilerden hangisi gelir vergisinde esnaf muaflığından yararlanamaz?

Ticari, zirai ve mesleki kazancı dolayısıyla gerçek usulde Gelir Vergisine tabi olanlar ile yukarıda saydığımız işler dışında kalan işleri Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi mükellefi olacak şekilde yapanlar esnaf muaflığından faydalanamazlar.

Gelir Vergi Muafiyeti kimlere tanınır?

Geliri olmayan ev hanımları ve işsizler brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutları için sıfır oranlı emlak vergisi avantajından yararlanabiliyor. Engelliler, gaziler ve şehit yakınları da bu avantajdan yararlanabiliyor. Emekli maaşı haricinde geliri olmayan emekliler de vergi muafiyetinden yararlanabiliyor.